Deze thin client is geschikt voor computerintensieve taken

IGEL UD6 © IGEL

IGEL Technology introduceert met de UD6 zijn krachtigste thin client tot nu toe. Het toestel is bedoeld voor toepassingen met veeleisende graphics, multimedia en 3D via Citrix’ HDX 3D Pro-technologie, die speciaal ontwikkeld is voor de toegang tot servergebaseerde 3D-applicaties.

Een thin client is een uitgeklede, energiezuinig, eenvoudig te beheren computer die applicaties draait vanaf een centrale virtualisatieserver. De IGEL UD6 heeft een quad-core Intel Celeron J1900 processor met snelheden tot 2,42 GHz en 2 GB werkgeheugen en is speciaal bedoeld voor computerintensieve taken.

Hoewel deze thin client zelf geen superkrachtige grafische kaart aan boord heeft, kan je er dankzij Citrix’ HDX 3D Pro-technologie toch 3D-applicaties op draaien. De grafische kracht zit in de virtualisatieserver die voorzien is van NVIDIA GRID-kaarten. De UD6 is als ‘domme terminal’ krachtig genoeg om dit allemaal te verwerken.

Door de koppeling van Citrix’ HDX 3D Pro en IGEL’s Unified Management kunnen nu ook bedrijven die met CAD-applicaties werken, genieten van de voordelen van centrale dataopslag en een gestandaardiseerde back-upstrategie, beveiliging en samenwerking doordat alle gegevens online beschikbaar zijn.

De IGEL UD6 werkt met alle populaire virtualisatie-communicatieprotocollen, waaronder Citrix HDX, VMWare PCoIP en Microsoft RDP inclusief RemoteFX. De VMWare Horizon Client 3.1 is in de firmware geïntegreerd.

De UD6 is voorzien van een vrije PCIe-sleuf, twee usb 3.0-poorten, vier usb 2.0-aansluitingen en twee digitale monitoraansluitingen (dvi-i en DisplayPort). De maximale resolutie bedraagt 2560 x 1600 pixels. Verder heeft deze thin client ssd-flashgeheugen dat naargelang van het model varieert van 2 tot 8 GB. Optioneel zijn grotere flashgeheugenmodules leverbaar.

Ondanks zijn krachtige hardware heeft de UD6 een energieverbruik van slechts 8 watt bij volle belasting. Er steekt dan ook een ventilator in deze volkomen stille thin client.

IGEL Technology geeft vijf jaar garantie op de UD6. Bedrijven kunnen online gratis testexemplaren van deze thin client aanvragen.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content