Deze Ultrabook van Lenovo plooit 180 graden open

Lenovo ThinkPad x1 Carbon 3de generatie © Lenovo

De Lenovo ThinkPad X1 Carbon Ultrabook is al aan de derde generatie toe. Het 14-inch scherm plooit zoals voorheen 180 graden open, maar is nu een verbeterd Full HD type.

Lenovo’s ThinkPad X1 Carbon Ultrabook is een 14-inch laptop gemaakt van ultralicht, maar zeer stevig koolstofvezel. Met een gewicht van 1,31 kg is het een van ’s werelds lichtste Ultrabooks.

Het 14-inch scherm plooit 180 graden open zodat je deze dunne laptop helemaal plat op een werkblad kunt leggen. De derde generatie van dit Ultrabook-ontwerp wordt voortaan geleverd met Intel Core i7 processoren van de vijfde generatie met vPro-beheertechnologie. Het zeer heldere aanraakscherm heeft een FHD-resolutie van 2560 x 1440 pixels en wordt aangedreven door Intel G2 graphics.

De solid-state drives in de nieuwe ThinkPad X1 Carbon Ultrabook zijn van het PCIe type en daardoor tot tachtig procent sneller dan de SATA3 ssd’s in de vorige (tweede) generatie. Maximaal kun je een ssd van 512 GB verkrijgen.

De snel oplaadbare batterij (80% in 35 minuten) houdt het tot 10,9 uur op een volle lading, maar kun je niet zelf verwisselen. Deze Ultrabook kun je omvormen tot een desktop dankzij de nieuwe OneLink Pro dock.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content