Digitale verrekijker met camcorderfunctie

Sony kondigt twee digitale verrekijkers aan waarmee je onderwerpen niet alleen in close-up kan bekijken, maar ze ook vastleggen in Full HD videobeelden.

Sony kondigt twee digitale verrekijkers aan waarmee je onderwerpen niet alleen in close-up kan bekijken, maar ze ook vastleggen in Full HD videobeelden.


Volgens Sony zijn de DEV-5 en DEV-3 ’s werelds eerste digitale verrekijkers die ook Full HD video kunnen opnemen. De DEV-3 digtiale verrekijker biedt een vergroting tot 10x, terwijl de DEV-5 ook nog over een digitale zoom beschikt zodat dit model tot 20x kan vergroten. De DEV-5 heeft ook een geïntegreerde gps-ontvanger die elk videobeeld automatisch voorziet van een geotag.


Beide verrekijkers zijn uitgerust met Sony’s Optical SteadyShot, het optisch stabilisatiesysteem dat de fabrikant ook gebruikt in de Handycam-camcorders en Cyber-shot-camera’s. De beeldstabilisator zorgt dat beelden ook bij een hoge vergrotingsfactor stabiel, helder en scherp blijven.


De DEV-5 en DEV-3 camcorder-verrekijkers hebben ook een elektronische autofocus. Ze kunnen met één druk op de knop video opnemen in Full HD met stereogeluid. Er is ook een modus 3D-opname die je kan bekijken op een 3D-televisie. In deze modus kan je maximaal 5.4x vergroten. Onafhankelijke elektronische beeldzoekers leveren beelden voor zowel het linker- als het rechteroog voor een natuurlijke 3D-kijkervaring.


De DEV camcorder-verrekijkers hebben ook een een usb-aansluiting om bestanden over te zetten naar pc of laptop voor opslag en bewerking, en om ze eventueel te delen. De batterij van de nieuwe digitale verrekijkers is goed voor ongeveer drie uur video-opname in 2D.


De Sony DEV-5 heeft een adviesprijs van 1.980 euro, terwijl die van de DEV-3 1.380 euro bedraagt. Beide modellen zijn te koop vanaf vanaf november 2011.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content