Direct-led tv biedt draadloze weergave via Intel WiDi

Toshiba introduceert de L6-serie direct-led televisies die zijn uitgerust met een dual-core processor en die interactieve tv-diensten in de cloud ondersteunen. Dankzij de ondersteuning voor Intel WiDi kun je inhoud van tablets en laptops draadloos op het scherm van de L6-serie projecteren.

De L6-serie van Toshiba bestaat uit drie slanke tv-modellen met zwarte schermomranding en een zilverkleurige sierstrip. Het 80 cm / 32 inch exemplaar staat op een zilverkleurige voet, terwijl de versies met 107 cm / 42 inch en 119 cm / 47 inch scherm een open voet hebben.


Deze intelligente tv’s hebben vier hdmi-aansluitingen, waarvan er één compatibel is met mhl (mobile high definition link), zodat je er een mhl-compatibele tablet of smartphone kunt op aansluiten. Daarnaast is er een vga-aansluiting, twee usb-poorten en ingebouwde WiFi.


De draadloze verbinding ondersteunt de WiDi-technologie van Intel. Daardoor kun je het scherm van WiDi-compatibele laptops, smartphones en tablets draadloos op deze Full HD 1080p tv aansluiten.


De L6-serie tv’s geven actiebeelden vloeiend weer dankzij hun snelle de dual core processor en amr+ 200 beeldverwerking (active motion & resolution). De L6-serie is afhankelijk van het land verkrijgbaar met dvb-t, dvb-t2, dvb-c, dvb-s, dvb-s2, HbbTV en analoge tv-tuners.


De Toshiba Smart TV Cloud-diensten bieden allerlei interessante functies, zoals MediaGuide Replay die het kijkgedrag volgt en desgewenst vergelijkbare programma’s automatisch opneemt via de ingebouwde Personal Video Recording (pvr) functie. Dit werkt natuurlijk alleen als je tv kijkt via een van de interne tuners en niet met een extern tv-kastje van Belgacom of Telenet. Maar Smart TV Cloud ondersteunt ook allerlei internet-apps, zoals YouTube of Twitter. De tv’s zijn ook compatibel met de Toshiba Remote App voor Apple iOS en Google Android.


De modellen uit de Toshiba L6-serie zijn naar verwachting eind mei beschikbaar tegen een adviesprijs van 499 euro voor het 32-inch model (32L6) en 699 euro voor het 42 inch model (42L6). De prijs voor het 47 inch model (47L6) is nog niet bekend.


Tegelijk met de L6-serie introduceert Toshiba ook nieuwe tv’s in de M7-serie (Full HD 3D) en de L5-serie (betaalbare 3D-tv’s).


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content