Draadloze en wasbare oortjes van Sony

Sony mdr-xb80bs © Sony

Sony introduceert Bluetooth-headsets die bestand zijn tegen zweet en regen. De Sony MDR-XB80BS en MDR-XB50BS draadloze koptelefoons zijn bij uitstek geschikt voor sporters. Het eerste model kun je zelfs wassen na een intensieve sportsessie.

De nieuwe Sony MDR-XB80BS Bluetooth-oortjes zijn water- en stofdicht volgens de IPX5-normen. Je kunt deze headset na een intensieve sportsessie zelfs met de hand wassen. Daarnaast is ze ook bestand tegen zweten en regen.

De MDR-XB80BS heeft een functie om bassen te versterken (‘Extra Bass’) en een batterijlevensduur van zeven uur. Een microfoon zorgt voor een handsfreefunctie.

Deze headset weegt 27 gram. Oorhaken en een kabelafsteller zorgen dat de oortelefoon stevig op zijn plaats blijft.

De MDR-XB80BS ondersteunt Bluetooth LDAC voor de hoogste streamingkwaliteit in combinatie met compatibele Sony-apparatuur. LDAC is een bedrijfseigen codec van Sony met dezelfde functies als het vaker voorkomende AptX.

Helaas is deze headset daarmee niet compatibel. Ondersteunt je mobieltje geen Sony LDAC dan val je terug op de ‘gewone’ (veel slechtere) Bluetooth-audiokwaliteit.

De eveneens nieuwe Sony MDR-XB50BS Bluetooth-headset heeft een IPX4-rating en is dus bestand tegen zweet en waterspatten, maar kun je niet wassen. Deze headset heeft eveneens een extra basfunctie en weegt 22 gram zonder boogsteunen. De goedkopere MDR-XB50BS ondersteunt geen LDAC, maar heeft daardoor wel een langere batterijlevensduur van meer dan acht uur.

Beide headsets zijn verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, rood en blauw. De Sony MDR-XB80BS kost 140 euro en voor de MDR-XB50BS betaal je 80 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content