Draadloze koptelefoon met actieve ruisonderdrukking

Plantronics BlackBeat PRO © Plantronics

Plantronics lanceert de BlackBeat PRO, een draadloze over het oor-hoofdtelefoon met actieve lawaai- en ruisonderdrukking, waarvan de batterij het 24 uur uithoudt.

De BlackBeat PRO van koptelefoonspecialist Plantronics verbind je draadloos met een muziekbron via een Bluetooth 4.0 Class 1 verbinding en dat tot op wel 100 meter afstand in plaats van de voor Bluetooth gebruikelijke 10 meter. Via NFC-technologie koppel je het apparaat snel aan recente smartphones, tablets en andere Bluetooth-apparatuur. Dankzij multipoint-technologie kun je tegelijkertijd twee Bluetooth-apparaten verbinden (2H2S profiel). Deze headset ondersteunt verder nog de A2DP-, AVRCP-, Hands-free v1.6 en Headset v1.2 Bluetooth-profielen.

Twee actieve microfoons meten voortdurend het omgevingsgeluid en sturen een tegensignaal uit, zodat je zelfs in drukke omgevingen ongestoord van muziek en audio kunt genieten. Wil je toch horen wat er om je heen gebeurt dan kun je met een druk op de knop de OpenMic-functie inschakelen die het geluid dimt. Via deze microfoons kun je ook gesprekken voeren indien de koptelefoon verbonden is met een smartphone. Het apparaat werkt dan immers als draadloze headset.

De BackBeat PRO heeft 40mm dynamische drivers. De koptelefoon weegt 340 gram. Slimme sensoren zorgen ervoor dat je muziek kunt pauzeren of hervatten door eenvoudigweg de koptelefoon op of af te zetten. Ook meldt de headset updates over de Bluetooth-verbinding, batterijduur en inkomende gesprekken.

De oplaadbare Lithium-Ion batterij houdt het tot 24 uur uit na een laadbeurt van drie uur. Maar Plantronics levert ook een 3,5mm kabel mee zodat je bij een lege batterij toch nog naar muziek kunt luisteren. De batterij blijft dan nog wel werken om omgevingsgeluiden te onderdrukken en dat tot wel 60 uur lang. Ook kun je de BackBeat PRO tot 21 dagen in “standby” laten staan. In de DeepSleep modus houdt de batterij het zelfs zes maanden uit en is de koptelefoon direct gebruiksklaar wanneer je hem weer inschakelt.

De Plantronics BackBeat PRO heeft een adviesprijs van 249,99 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content