Draadloze link naar je muziekcollectie

Bose’s SoundLink is een compact draadloos muzieksysteem voor pc of Mac dat bovendien ook nog draagbaar is. Wij luisterden er met kritische oren naar.

Bose’s SoundLink is een compact draadloos muzieksysteem voor pc of Mac dat bovendien ook nog draagbaar is. Wij luisterden er met kritische oren naar.

Bose, bekend omwille van zijn compacte muziekinstallaties, is ook actief in de markt van computerluidsprekers en draadloze muzieksystemen. Het SoundLink draadloze systeem oogt erg modern dankzij zijn afgeronde vormgeving. De voorzijde is een combinatie van een speakergrill met erboven een grijze band waarin de statuslampjes zijn verwerkt. De SoundLink weegt inclusief batterij ongeveer 2 kg en meet 17,0 cm x 30,7 cm x 12,8 cm.

Installatie Steeds meer muziek wordt op de pc opgeslagen of benaderd via internet. De verbinding leggen tussen je pc en de SoundLink is erg eenvoudig. Je sluit de Soundlink aan op de voeding, waarna het lampje voor de draadloze verbinding meteen begint te knipperen. Op de pc sluit je vervolgens de SoundLink usb-adapter aan. Eenmaal het systeem de usb-adapter heeft herkend, kan het muziek via de SoundLink weergeven. Zelf drivers installeren hoort er dus niet bij. We hebben dit getest met een systeem voorzien van Windows Vista Business en Windows 7 Home Premium. Op beide systemen werd de stick vlekkeloos herkend en was de verbinding in luttele seconden een feit. De usb-adapter doet dienst als ‘externe geluidskaart’. De geluidskaart of chip van je pc wordt uitgeschakeld. Tijdens onze test hadden we in het hele huis bereik. In het verste punt van het huis hadden we slecht drie kleine haperingen (waarbij de verbinding steeds na ongeveer een seconde hersteld werd). Over het bereik hebben we dus echt geen klachten.

Kwaliteit De geluidskwaliteit is zeer goed. De SoundLink produceert een warme, volle klank. Ook de lage tonen worden zeer goed weergegeven. Dat uit een compacte speakerset als de SoundLink zo een vol geluid komt, is eigenlijk al verwonderlijk. Als we vergelijken met het 2.1 luidsprekersetje van Logitech dat we reeds geruime tijd gebruiken, is het verschil als dag en nacht. Soms wordt Bose afgeschreven als duur en slecht, maar ik zou dan aanraden om de SoundLink bij een erkende Bose dealer te beluisteren en vervolgens zelf een objectief oordeel te vellen. Wij zijn alvast onder de indruk van de prestaties van de SoundLink.

Conclusie De Bose SoundLink is een compact, maar krachtig draadloos muzieksysteem met een goede geluidskwaliteit. Goedkope computerluidsprekers kunnen in de verste verte niet concurreren met de SoundLink. Het enige nadeel zal voor heel wat mensen de hoge prijs zijn. Wat je ervoor terugkrijgt is echter de moeite.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content