Draadloze luidsprekers in opvallen design

Parrot deed een beroep op de Franse designer Philippe Starck voor het ontwerp van een set draadloze luidsprekers. Oogstrelend zijn de luidsprekers zeker, maar ons interesseert het natuurlijk ook hoe ze klinken.

Parrot deed een beroep op de Franse designer Philippe Starck voor het ontwerp van een set draadloze luidsprekers. Oogstrelend zijn de luidsprekers zeker, maar ons interesseert het natuurlijk ook hoe ze klinken.

Parrot is een fabrikant van onder andere carkits en draadloze speakers. De producten van Parrot zijn vaak zeer innovatief. De Zikmu luidsprekers hebben niet alleen een innovatief design, maar hebben ook een knap staaltje technologie aan boord. Ze zijn volledig compatibel met de laatste generatie Apple-producten en ondersteunen Wi-Fi en Bluetooth (A2DP).

Zweven De luidsprekers, die 75 cm hoog zijn, hebben de vorm van zuilen en zijn uitgevoerd in glanzend zwart. Vanaf het midden tot bovenaan zijn ze voorzien van een zeer fijne gril. Bovendien wekken ze de illusie dat ze boven de vloer zweven, doordat de pootjes wat naar het midden zijn geplaatst. Uiterlijk vertonen beide luidsprekers weinig verschil, behalve op de bovenzijde. Een van de luidsprekers bevat het bedieningspaneel voor beide luidsprekers en de andere luidspreker bevat een iPod /iPhone dock. De bediening gebeurt door middel van tiptoetsen. Met slechts een lichte aanraking reageren de luidsprekers dan ook zeer accuraat. Bij de set wordt ook een afstandsbediening geleverd die is uitgevoerd in dezelfde glanzende, zwarte laag als de speakers zelf.

NXT De Zikmu luidsprekers klinken ontzettend goed. De muziek klinkt heel helder en levendig. Ook de basweergave kan ons bekoren. De lage bassen worden erg goed weergegeven. In de onderzijde van elke luidspreker is een krachtige woofer geplaatst die naar beneden is gericht en een bass-reflex systeem. Tijdens onze test met verschillende muziekstijlen viel op dat je met deze luidsprekers eigenlijk elke muziekstijl probleemloos kan weergeven zonder dat je moet inboeten aan geluidskwaliteit. Waar sommige andere luidsprekers bijna beginnen te schreeuwen, komen de Zikmu luidsprekers nog maar net op gang. Parrot heeft naar eigen zeggen dan ook bijna drie jaar onderzoek gedaan en kreeg hulp van belangrijke audiospecialisten voor het ontwikkelen van de Zikmu. De luidsprekers hebben een vermogen van 100 Watt en een frequentiebereik van 50 Hz tot 20 kHz. Dankzij de NXT-technologie kan je genieten van 360° surround sound, zodat het niet uitmaakt van waar je luistert.

Conclusie De Zikmu luidsprekers van Parrot konden ons echt bekoren, meer nog: als het prijskaartje niet zo hoog was (1.219 euro), repten we ons naar de winkel en stonden ze, bij wijze van spreken, morgen in onze woonkamer. Het zijn luidsprekers met een erg stijlvol design, ze klinken goed en bovendien kan je er een breed scala aan apparatuur (al dan niet draadloos) op aansluiten.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content