Draadloze mediastreamer laadt ook batterijen op

Kingston lanceert een nieuwe versie van zijn vorig jaar gelanceerde MobileLite Wireless mediastreamer. Naast functies om media te delen en te streamen, het geheugen uit te breiden en batterijen van mobiele apparaten op te laden, heeft de nieuwe versie ook een ingebouwde wifi-router.

Kingston behoudt bij de tweede generatie van de MobileLite Wireless mediastreamer de interessante functies van het originele apparaat, maar het nieuwe apparaat heeft een krachtigere batterij, een Ethernet-poort en een ingebouwde draadloze internetrouter met wifi-bridge.


Om te beginnen kun je met de Kingston MobileLite Wireless G2 mediastreamer het geheugen van je smartphone of tablet draadloos uitbreiden. Het apparaatje heeft een sleuf voor SD/SDHC/SDXC en microSD/SDHC/SDXC geheugenkaartjes, die je via wifi koppelt aan je mobiele toestel.


Het kaartje kan naar keuze geformatteerd worden in FAT, FAT32, NTFS of exFAT-formaat. Voor het geheugenkaartje moet je wel zelf zorgen, want de mediastreamer heeft geen eigen opslagplaats.


De gegevens op het geheugenkaartje kun je draadloos delen met andere gebruikers of streamen naar verschillende toestellen. Je moet daarvoor wel de Kingston MobileLite Wireless app op je mobieltje installeren. Apps zijn beschikbaar voor Apple iOS (vanaf iPad2) en Google Android 4 of hoger, maar (nog) niet voor Microsoft Windows Phone.


Je kunt je mobiele toestel opladen dankzij de 3,8 V batterij van 4640 mAh, die overigens ook 13 uur autonomie geeft aan de Kingston MobileLite Wireless G2 mediastreamer. Als de ingebouwde batterij van de MobileLite Wireless G2 volledig opgeladen is, kunnen de meeste smartphones er volgens Kingston twee keer mee worden opgeladen.


De MobileLite Wireless G2 mediastreamer heeft een ingebouwde wifi-router en -bridge met ondersteuning voor Wirless-N. Dankzij de aanwezige wlan-ethernepoort kan het apparaatje functioneren als mobiele router of bridge. De usb-poort aanvaardt 3G-dongles van bekende merken zoals Bandrich, Dlink, Huawei, Option, Datang en MU voor directe internetverbindingen.


Deze mediastreamer weegt 171 gram en meet 12,914 x 7,99 x 1,928 cm. Kingston geeft twee jaar garantie op de MobileLite Wireless G2 mediastreamer, die ca. 50 à 60 euro zal kosten. Een usb-naar-micro-usb-kabel wordt meegeleverd.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content