Draadloze router en VoIP-centrale in één toestel

Met de Fritz!Box Fon WLAN 7270 haal je een toestel in huis dat een breedbandrouter met geïntegreerde modem, VoIP-centrale en DECT-aansluitpunt combineert.

Met de Fritz!Box Fon WLAN 7270 haal je een toestel in huis dat een breedbandrouter met geïntegreerde modem, VoIP-centrale en DECT-aansluitpunt combineert.

De Fritz!Box Fon WLAN 7270 is het topmodel van de serie ADSL2+-routers van de Duitse communicatiespecialist AVM. Het gaat om een breedbandrouter met geïntegreerde ADSL2+-modem, VoIP-centrale en DECT-aansluitpunt. Er zit bovendien een draadloos toegangspunt in dat geschikt is als Draft IEEE 802.11N toegangspunt tot 300 Mbit/s. Voor de aansluiting op het gewone telefoonnet biedt deze Fritz!Box zowel annex A (analoog) als annex B (ISDN). Dat hebben we nog niet vaak gezien: vaak moet je kiezen en is een apparaat met ISDN-ondersteuning duurder. Niet bij AVM: alles zit er standaard in.

Gebruiksvriendelijk De webinterface is erg gebruiksvriendelijk en bevat nog andere wizards voor deelfuncties. Er zijn ook wizards voor het aanhechten en gebruiken van DECT-telefoons, voor het configureren van de VoIP-account en het beheer van de diverse aangesloten telefoons in de vorm van een telefooncentrale. Je kunt ook via een wizard allerlei usb-randapparaten configureren om over het netwerk te delen. Ook kun je je draadloos netwerk instellen. Voor usb-opslagmedia ondersteunt de Fritz!Box het NTFS-bestandssysteem naast het gebruikelijke FAT32, zodat ook grote bestanden van meer dan 2 GB gedeeld kunnen worden. Het is mogelijk meerdere gebruikers van verschillende toegangsrechten te voorzien. Er is verder een vrij gemakkelijke interface om eigen servers via het internet toegankelijk te maken. De webinterface maakt gebruik van een hoofdmenu met boomstructuur.

Stick and surf AVM Fritz! heeft een interessante usb-stick om een pc of notebook op het draadloos netwerk aan te sluiten: de Fritz!WLAN USB Stick N. Je configureert die door de stick eerst in de usb-poort van de Fritz!Box router te steken. De router zet dan de benodigde draadloze netwerkconfiguratie in de stick. Dan steek je de stick in je pc en Windows zal dan de netwerkconfigurtie in de stick overnemen. Je zit meteen op het draadloos netwerk zonder dat je ook maar iets hoeft te configureren. Als je geen draadloos netwerk nodig hebt, kun je de radio van de Fritz!Box uitschakelen via een knop bovenop het toestel. Wel zo makkelijk en veilig. AVM noemt dit usb-configuratiesysteem trouwens ‘stick and surf’.

Conclusie AVM Fritz!Box Fon WLAN 7270 is een ADSL2+-breedbandrouter en DECT- en SIP-telefooncentrale met een indrukwekkende lijst van mogelijkheden. De eerste-installatiewizards zijn erg gebruiksvriendelijk, maar totaal onbruikbaar als jouw profiel blijkt af te wijken van wat vooringesteld is. Dan moet je, zoals wij, naar de heel wat minder vriendelijke geavanceerde instellingen. Het idee om de configuratie van het draadloze netwerk mee te geven met een usb-netwerkadapter vinden we wel erg handig. Het maakt het aanhechten van draadloze computers heel wat gemakkelijker.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content