Draadloze router met dual sim 4G/3G back-up

Lancom Systems brengt een professionele draadloze router op de markt met interne 4G/4G/HSPA+ en dubbele sim-sleuf.

De Lancom 1781VA-4G is een VDSL2/ADSL2+/4G-combirouter met een ingebouwde 4G/3G/HSPA+-modem met dual sim-functionaliteit. De gsm-modem kan dienen als back-up voor wanneer de telefoonverbinding uitvalt. Als een van de twee sims niet werkt, kan er een reserve internetverbinding gelegd worden via een alternatieve provider.


Bij 3G/4G-gebruik haalt de Lancom 1781VA-4G tot 100 MBit/s aan downloadsnelheid en 50 MBit/s aan uploadsnelheid. Bij vdsl zijn doorvoersnelheden tot 100 Mbit/s mogelijk als de aanbieder ‘vectoring’ ondersteunt, een techniek om een hogere snelheid te halen over gewone vdsl-verbindingen.


De router heeft een geïntegreerde Gigabit Ethernet-switch met vier poorten en ondersteuning voor energiezuinig Green Ethernet. De vrij te configureren poorten zijn voor LAN, WAN (tot viervoudige Load Balancing met extra ADSL-, SDSL-, VDSL- of kabelmodems), DMZ, VLAN of monitor te gebruiken. Op de ingebouwde usb 2.0-poort kan een printer of een externe schijf worden aangesloten.


De router ondersteunt zestien virtuele netwerken die elk hun eigen instellingen voor DHCP,DNS, Routing en Firewall kunnen meekrijgen. VPN-verbindingen kunnen snel worden opgestart met behulp van de 1-Click-VPN-Wizard. Uiteraard ondersteunt deze router ook IPv6.


Meerdere Lancom 1781VA-4G routers kan je op afstand onderhouden met de gratis meegeleverde beheeroplossingen LANconfig en LANmonitor.


De Lancom 1781VA-4G kost 899 euro. Standaard biedt de router vijf VPN-kanalen. Dit is met een optie uit te breiden naar 25 kanalen. Een andere optie is een contentfilter tot honderd gebruikers.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content