Draadloze router voor dubbele frequentie

D-Link introduceert een draadloze router met Dual-N Band technologie die de mogelijkheid biedt om zowel de 2.4 Ghz frequentie te gebruiken als het minder drukke 5 GHz spectrum.

D-Link introduceert een draadloze router met Dual-N Band technologie die de mogelijkheid biedt om zowel de 2.4 Ghz frequentie te gebruiken als het minder drukke 5 GHz spectrum.

De D-Link DIR-855 is ontworpen voor een betere prestatie van het draadloze netwerk bij gebruik van meerdere toestellen waaronder hogedefinitiespelers (HD). De router ondersteunt gelijktijdige 802.11n-transmissie over zowel 2,4 GHz- als 5 GHz-kanalen. De 5 GHz radiofrequentie is breder en minder drukbezet dan de 2,4 GHz-radiofrequentie die tegenwoordig door de meeste draadloze toestellen (waaronder consumententoestellen zoals babymonitors, bluetooth-adapters enz.) wordt gebruikt. De radiofrequentie heeft een maximale beschikbaarheid van 23 niet-overlappende kanalen, tegenover slechts 3 in de 2,4 GHz-band. Drie dubbele externe antennes moeten zorgen voor een zo goed mogelijke dekking van het hele huis. De nieuwe D-Link Wireless N router ontplooit de technologie met StreamEngine Quality of Service (QoS). Die geeft automatisch prioriteit aan vertragingsgevoelig draadloos dataverkeer met hoge bandbreedte. De thuisgebruiker kan volgens D-Link rekenen op vloeiende streaming van HD-video, vertragingsvrije gaming en storingsvrije VoIP-gesprekken. De DIR-855 is ook de eerste draadloze router waar D-link de Green Ethernet-technologie in heeft verwerkt. De router heeft vijf Green Ethernet Gigabit-poorten. De technologie past het energieverbruik aan aan de lengte van de netwerkkabels en het aantal pc’s dat er gebruik van maakt. De Ethernet-verbindingen verbruiken dus niet constant de maximale hoeveelheid energie, wat de router milieuvriendelijker maakt.

Peter Schildermans Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content