Draadloze thermostaat met zoneregeling

Honeywell’s evohome combineert een draadloze verwarmingsregelaar met thermostaatkranen en smartphone-apps om de verwarming in huis in elke kamer apart te regelen.

De evohome van thermostatenfabrikant Honeywell is een slimme, zonegebaseerde thermostaat waarmee je de temperatuur in maximaal twaalf aparte zones vanop afstand kunt regelen en programmeren. Het systeem is slim omdat het ook leert hoe je huis afkoelt en opwarmt gedurende de seizoenen en de centrale verwarming in huis automatisch daaraan aanpast.


Via de evohome-app, die verkrijgbaar is voor Apple iOS en Google Android, kun je de verwarming ook vanop afstand regelen en bijvoorbeeld de verwarming inschakelen wanneer je onverwacht vroeger thuiskomt.


De draadloze thermostaat met zoneregeling zelf is verkrijgbaar in meerdere kleuren en heeft een aanraakscherm. Het startsysteem is geschikt voor één zone en bestaat uit de draadloze thermostaat en één radiatorregelaar. Dit startpakket kost 361,79 euro.


Bijkomende radiatorregelaars kun je verkrijgen voor 90,75 euro. Je kunt tot twaalf radiatorregelaars bedienen met de draadloze evohome thermostaat.


Elke radiatorregelaar regelt niet alleen de warmtetoevoer naar de radiator, maar meet ook permanent de kamertemperatuur. Die gegevens kun je bekijken en programmeren op de draadloze thermostaat of met de evohome-apps. Op die manier verwarm je geen kamers die je niet gebruikt en bespaar je energie.


Het evohome-systeem is vanaf april in ons land verkrijgbaar. De iOS- en Android-apps kun je gratis downloaden.


Evohome lijkt behoorlijk duur, maar Honeywell wijst erop dat je volgens Brits onderzoek tot 40% op je verwarmingskosten kunt besparen met dit systeem.


Als die bewering klopt, zou je de kostprijs er vrij snel moeten kunnen uithalen. Omdat het systeem draadloos werkt, hoe je geen draden te trekken of kapwerken uit te voeren om het te installeren, al gebeurt de installatie in principe wel door een erkende Honeywell-installateur.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content