Draadloze vpn-router voor professioneel gebruik

Lancom Systems introduceert een 450 Mbit/s draadloze vpn-router bedoeld voor de zakelijke markt. De Lancom 1781EW+ heeft hardwarematige netwerkadresvertaling (nat) en bereikt dus gigabit-snelheden bij virtuele verbindingen. Zelfs met actieve vpn-encryptie haal je nog een netto vpn-doorvoer van meer dan 200 Mbit/s op het internet.

De Lancom 1781EW+ is op de eerste plaats een WiFi-router die uitzendt in de 2,4- of 5 GHz-frequentieband. Op de Gigabit Ethernet wan-poort kun je elk type van xdsl- of kabelmodem aansluiten om een internetverbinding te leggen. De ingebouwde Gigabit Ethernet-switch heeft vier poorten die men vrij kan configureren. Die verbruiken dankzij de Green Gigabit Ethernet-technologie weinig energie.


Load balancing is mogelijk voor alle vier WAN-connecties wat gelijktijdig gebruik van verschillende internetconnecties mogelijk maakt. Op de usb 2.0-poort kan men bovendien een printer of extern opslagmedium aansluiten. De twee externe antennes van de 1781EW+ zijn verwisselbaar en op de achterkant heeft deze vpn-router ook een com-poort.


De Lancom 1781EW+ is ook een “advanced routing and forwarding” (arf) vpn-router waarop maximaal zestien virtuele netwerken kunnen worden ingericht, elk met eigen instellingen voor dhcp, dns, routing en firewall. Zelfs als je de actieve vpn-encryptie inschakelt, haal je dankzij de interne gigabit-technologie nog ruim 200 Mbit/s doorvoersnelheid op de virtuele verbindingen.


De Lancom 1781EW+ wordt standaard geleverd met vijf IPSec VPN-kanalen. Deze zijn optioneel uit te bereiden naar 25 kanalen. Andere opties zijn database-gerelateerde internet-contentfiltering voor maximaal honderd gebruikers en een Public Spot-optie voor de inzet van openbare draadloze LAN’s.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content