Draagbare Bluetooth-speaker van Bowers & Wilkins

Bowers & Wilkins T7 © Bowers & Wilkins

Hifi-icoon Bowers & Wilkins brengt met de T7 zijn eerste draagbare Bluetooth-speaker op de markt. De De T7 biedt echt hifi-geluid en de accu gaat maar liefst 18 uur mee.

De T7 stereoluidspreker van het bekende hifi-merk Bowers & Wilkins heeft een compacte polycarbonaat-behuizing met een interne honingraatstructuur die zorgt voor een grote stijfheid van de kast, wat de muziekkwaliteit ten goede komt, onder meer door het onderdrukken van ongewenste resonanties van de kast. Deze nieuwe Micro Matrix structuur is gebaseerd op de gelijkaardige structuur uit de Bowers & Wilkins 800 Series Diamond refentieluidsprekers.

De speaker heeft twee “full range” drivers van 50mm met een membraan van glasvezel. Lage tonen worden versterkt door twee hoge-output radiatoren die zelfs bij een hoog volume zuivere bassen zonder kastresonanties geven. Voor dit systeem heeft Bowers & Wilkins trouwens een patent aangevraagd. Dac’s (digitaal-analoog converters) van hoge kwaliteit en twee ingebouwde klasse-D 12W versterkers zorgen verder voor een zo getrouw mogelijke weergave van het bronmateriaal.

De draadloze Bluetooth-verbinding ondersteunt het Aptx Bluetooth-profiel dat een betere (hifi-)audiokwaliteit biedt dan het klassieke SBC-profiel wanneer er gestreamed wordt via een Bluetooth A2DP-verbinding. Het verschil zit hem in de vorm van audiocompressie die bij Aptx efficiënter werkt dan bij SBC. Je kunt van dit voordeel wel alleen genieten als je zendapparaat ook de Aptx-codec ondersteunt. Daarnast heeft de T7 ook een 3,5mm analoge stereo-ingang. Eventuele firmware-updates kun je achteraf doorvoeren via de micro-usb service-aansluiting. Alle aansluitingen bevinden zich op de voorkant.

De Lithium-ion accu gaat bij normaal gebruik 18 uur mee. De T7 meet 11,4 x 21 x 5,4 cm en weegt 940 gram.

De Bowers & Wilkins T7 heeft een adviesprijs van 349 euro.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content