Draagbare externe schijf met usb-c-poort

Toshiba Canvio Premium © Toshiba

Met de Canvio Premium lanceert Toshiba een draagbare externe schijf in een stijlvolle aluminium uitvoering met een snelle usb type-c-adapter. De Canvio Premium is verkrijgbaar in capaciteiten van 1 tot 3 TB.

De nieuwe Canvio Premium externe schijf van Toshiba heeft een usb typ-c-poort met een maximale overdrachtsnelheid van 5 Gbit/s. Een kleine usb type-a naar type-c-adapter wordt meegeleverd, zodat deze draagbare schijf op alle computers gebruikt kan worden. De hoogste doorvoersnelheid krijg je uiteraard alleen via een type-c-poort.

Het aluminium chassis met diamantgeslepen randen van de Canvio Premium meet 109 x 78 x 13,5 (1 TB)/19 (2 & 3 TB) mm en is verkrijgbaar in zilver of donkergrijs metaalkleur. De gewone versie van de schijf werkt zowel op Windows als op Mac via een meegeleverd Tuxera ntfs-stuurprogramma voor Mac. Als je ze wil gebruiken met Time Machine dan moet je ze herformatteren in HFS+-formaat. Er is ook een specifieke Mac-variant verkrijgbaar die al in de fabriek in HFS+ is geformatteerd.

Dankzij de meegeleverde wachtwoordbeveiligde remote access Pogoplug-software kun je de Canvio Premium ook via het internet benaderen, waarbij je 10 GB extra opslag in de cloud krijgt. Gebruik op afstand werkt alleen als je de schijf aansluit op een pc met internettoegang die ten minste op stand-by staat. Ook wordt NTI Backup software meegeleverd.

De Toshiba Canvio Premium is vanaf midden april verkrijgbaar met opslagcapaciteiten van 1 TB (165 g), 2 TB (230 g) en 3 TB (230 g). De 1 TB versie kost 89,99 euro; de prijs van de andere varianten is nog niet bekend. Toshiba levert een zachte opbergtas mee en geeft drie jaar garantie op deze externe draagbare schijven.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content