Draagbare gaming laptop van HP

HP Omen 15 © HP

Omen is een nieuwe laptop die HP speciaal ontworpen heeft voor gamers. Hij combineert een mooi design met draagbaarheid en krachtige prestaties.

HP’s nieuwe Omen Gaming Notebook heeft een Intel Core i7 quad-core cpu en Nvidia GeForce GTX 860m videokaart. Die drijven een 15,6-inch (39,6 cm) Full HD 1080p aanraakscherm aan met snelle framerates en een kleurbereik van 72%.

Naar keuze 256 GB of 512 GB ssd’s zorgen voor laadtijden die zes tot negen keer sneller zijn dan met een gewone harde schijf. Minimaal krijg je 8 GB geheugen, maar je kunt ook opteren van 16 GB RAM. Het GDDR5 grafisch geheugen is 4 GB groot.

Het chassis van de HP Omen garandeert een koele werking, die belangrijk is voor hoge prestaties. Zo heeft deze gaming laptop twee ventilatoren die koele lucht door de bodem van de laptop trekken en de warme lucht aan de achterzijde uitstoten.

Rubberen voetjes aan de onderkant helpen om koele lucht te kanaliseren en voorkomen dat warme lucht recirculeert in de notebook. Hierdoor blijft de HP OMEN koel, zelfs gedurende marathon gamesessies.

De HP Omen is 19,9 mm dik, weegt 2,1 kg en ziet er dankzij zijn chassis van gefreesd massief aluminium slank en stijlvol uit. Alle poorten bevinden zich aan de achterzijde. Het gaat dan om een hdmi-poort, een mini-DisplayPort en vier usb 3.0-poorten.

Het toetsenbord is speciaal ontworpen voor snelle game-acties. Zo is er meer ruimte tussen de toetsen en zijn er ook zes programmeerbare functietoetsen, die je programmeert met de meegeleverde HP Omen Control software. Het toetsenbord heeft achtergrondverlichting met zeven zones die in verschillende kleuren kunnen worden weergegeven.

Ook de Beat Audio luidsprekers hebben een multicolor verlichting die kan worden aangepast en ingesteld om te reageren op het geluid van games, muziek of films.

Optioneel is de HP Omen Gaming Mouse X9000 verkrijgbaar met 8200 dpi laser tracking en acht aanpasbare gevoeligheidsniveaus. Een ander accessoire is de HP Omen Gaming Backpack met een moderne styling en vakken voor notebook, tablet, muis en toetsenbord en een haakje voor een gaming headset.

De HP Omen 15-1500na laptop met 16 GB geheugen en 512 GB SSD kost 1.799 euro.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content