Draagbare harde schijf met batterij en wi-fi

Toshiba Canvio AeroCast © Toshiba

Toshiba Storage Peripherals Division introduceert de Canvio AeroCast Wireless HDD, een externe harde schijf met batterij en wifi. Je kunt deze hdd gebruiken als centrale, draadloze harde schijf voor back-ups en het streamen van multimediagegevens.

Toshiba’s Canvio AeroCast heeft een capaciteit van 1 TB. Zes verschillende apparaten kunnen deze externe harde schijf tegelijk benaderen. Met de Toshiba Wireless HDD app voor Android- en iOS-apparaten stream je eenvoudig bestanden op aangesloten smartphones, tablets of computers. Je kunt ook eenvoudig bestanden uitwisselen tussen alle apparaten.

De Canvio AeroCast ondersteunt Chromecast, de hdmi-streamer van Google die we recent testten. Je kunt direct films en muziek streamen van deze hdd naar een tv met een Chromecast-stick.

De batterij van de Canvio AeroCast houdt het maximaal vijf uur uit wanneer ze volledig is opgeladen. Met de meegeleverde stroomadapter is de schijf uiteraard permanent bruikbaar. De AeroCast heeft als extra een ingebouwde lezer voor SD-geheugenkaartjes. Je kunt er dus eenvoudig back-ups op maken van bijvoorbeeld foto’s die je maakte met je digitale camera.

De nieuwe Canvio AeroCast wireless HDD, die 260 gram weegt, is verkrijgbaar vanaf januari, voor een adviesprijs van 160 euro. Het apparaat is compatibel met Microsoft Windows 8.1, 8 en 7, Mac OS X (via een meegeleverde Tuxera NTFS driver voor Mac) 10.7, 10.8 en 10.9, iOS versie 6 tot 7 en Android versie 2.3 tot 4.4. De hdd werkt met USB 3.0, maar ondersteunt ook oudere USB 2.0 aansluitingen.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content