Drie activiteiten-trackers in armbandvorm

Fitbit Surge © Fitbit

De Fitbit Charge, Charge HR en Surge zijn drie nieuwe activiteiten-trackers in armbandvorm die continu allerlei statistieken over je dagelijkse activiteiten en slaappatroon meten.

De nieuwe armbandjes van Fitbit houden bij hoeveel stappen je zet, hoeveel calorieën je verbrandt en hoeveel verdiepingen je hebt beklommen. Ze detecteren automatisch de kwaliteit van je slaappatroon via bewegingsanalyse en hebben een stil trilalarm om je te wekken.

Op het scherm kun je niet alleen de tijd en allerlei statistieken opvragen, maar ook zien wie je op je smartphone belt. De Fitbit armbandjes zijn steviger, waterbestendig en hebben een verbeterde gesp.

Het instapmodel, de Fitbit Charge, heeft een helder oled-scherm en houdt het tot zeven dagen uit op een volledig opgeladen batterij.

De iets duurdere Fitbit Charge HR heeft als extra een optische hartslagmeter die voortdurend je hartslagritme meet. Met dit armbandje kun je je trainingen optimaliseren met harslagzones voor vetverbranding, cardio en intensief sporten. De batterij van de Fitbit Charge HR houdt het tot vijf dagen uit.

Ten slotte is er de Fitbit Surge die een groter lcd-aanraakscherm heeft en waarvan de functies voor een stuk overlappen met die van een smartwatch. Dit grotere model heeft een ingebouwde gps en zeven sensoren waarmee je je snelheid, afgelegde afstand, hoogteverschillen, splittijden, routegeschiedenis en trainingssamenvattingen kunt registreren. De sensoren zijn: drie-assige versnellingsmeters, een gyroscoop, kompas, lichtsensor voor de omgeving en hartslag.

Je kunt meerdere soorten sporten meten en er de statistieken van opvragen, zoals hardlopen, crosstraining en krachttraining. De batterij van de Fitbit Surge houdt het maximaal zeven dagen uit op één laadbeurt.

De Fitbit Charge is vanaf 17 november verkrijgbaar. De Fitbit Charge HR en Fitbit Surge komen begin 2015 op de markt. De Fitbit Charge kost 129,99 euro en is verkrijgbaar in black, slate, blue en burgundy. De Fitbit Charge HR zal 149,99 euro kosten en verkrijgbaar zijn in black, plum, blue en tangerine. De Fitbit Surge ten slotte kost 249,99 euro en zal verkrijgbaar zijn in de kleuren black, blue en tangerine.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content