Duo Android 3.1 ‘Honeycomb’ tablets

De ARCHOS G9 serie tablets wordt geleverd met de volledige reeks Google-applicaties en met Android Market.

De ARCHOS G9 serie tablets wordt geleverd met de volledige reeks Google-applicaties en met Android Market.


De ARCHOS 80 G9 is een 8-inch model, terwijl de ARCHOS 101 G9 een 10,1-inch tablet is. Beide toestellen draaien met Android 3.1 ‘Honeycomb’ en hebben een Texas Instruments ARM Cortex Dual Core A9 processor die draait aan 1,5 GHz. Volgens ARCHOS is deze processor vijftig procent sneller dan de Nvidia Tegra 2 aan 1 GHz die door veel andere Android-tablets wordt gebruikt. De opslagcapaciteit bedraagt 250 GB.


De tablets hebben standaard WiFi; 3G is een optie, die je zelf kunt installeren. De achterkant van de tablets hebben namelijk een verborgen USB-poort. Daarin kun je de apart verkrijgbare ARCHOS G9 3G Stick kwijt (49 euro); die 3G stick kun je vervolgens ook gebruiken om je laptop een 3G verbinding te geven.


De G9 tablets van ARCHOS kunnen Full HD 1080p H264 video’s decoderen, iets wat momenteel nog maar weinig tablets kunnen. Via de HDMI-poort kun je films zelfs weergeven op je tv in Full HD. ARCHOS heeft alle standaard multimedia-apps vervangen door ARCHOS-apps voor video en muziek. Die ondersteunen nog meer audio- en videoformaten.


Het goede nieuws bewaren we tot het laatst. De 8-inch tablet zal 249 euro kosten, terwijl je de 10-inch voor 299 euro kunt kopen. Of die lage prijzen betekenen dat er ook een addertje onder het gras steekt (bv. een zwakke batterij) moet een toekomstige test uitwijzen. In elk geval liggen die prijzen heel wat lager dan de Android 3.1 tablets van de concurrentie en dan de Apple iPad.


De ARCHOS 80 G9 en de ARCHOS 101 G9 zijn vanaf eind september 2011 verkrijgbaar. ARCHOS toont ze daarnaast voor het eerst op de IFA 2011-beurs begin september 2011.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content