Duo waterbestendige camera’s van Nikon

Nikon introduceert in de Coolpix serie twee compacte digitale camera’s voor avonturiers.

De nieuwe Coolpix AW120 biedt een resolutie van 16 megapixel, terwijl de Coolpix S32 foto’s maakt met een resolutie van 13 megapixel. Beide camera’s zijn duurzaam, schokbestendig, stofdicht en waterdicht.


De 16-megapixel Nikon Coolpix AW120 is waterdicht tot 18 meter, vorstbestendig tot min tien graden Celsius en bestand tegen een val van op 2 meter hoogte. Het vaste 24 mm objectief heeft een 5x optische zoom en een 4x digitale zoomvergroting.


De beeldsensor wordt langs de achterzijde verlicht, zodat je heldere foto’s kunt maken bij erg slechte lichtomstandigheden. Het objectief is erg helder, met een maximale ISO waarde van 6400.


Stabiele foto’s maak je dankzij de tweevoudige trilreductie: zowel analoog met “lens-shift” als digitaal met vibratiereductie. De krachtige processor laat toe om continu-opnames tegen erg hoge snelheden te maken (tot 6,9 beelden per seconde). Full HD video tot 1080p aan 30 frames per seconde behoort ook tot de mogelijkheden.


Dankzij de ingebouwde gps-module met glonass-ondersteuning kun je je foto’s eenvoudig geolokaliseren. De gemeten hoogte, diepte, atmosferische druk en waterdruk kunnen worden weergegeven op de monitor of worden opgenomen in de gemaakte beelden. Wereldkaarten zijn trouwens ingebouwd, zodat je je route kunt bijhouden en tot dertig opnamelocaties kunt vastleggen.


En met de wifi-module kun je foto’s eenvoudig uitwisselen en back-uppen. Via de wifi-chip kun je deze camera ook op afstand bedienen. De 3-inch (7,5 cm) OLED-monitor op de achterkant biedt een resolutie van 921.000 beeldpunten en is helder genoeg voor gebruik onderwater of in direct zonlicht.


Dankzij een speciale actieknop aan de zijkant van de camera kun je de Coolpix AW120 gemakkelijk onderwater of met handschoenen aan bedienen. Deze camera weegt ca. 213 gram (met geheugenkaart en batterij) en kost 359 euro.


De 13-megapixel Nikon Coolpix S32 is waterdicht tot 10 meter en overleeft een val van maximaal 1,5 meter hoogte. Het 4,1-12,3mm objectief van de Coolplix S32 heeft een 4x digitale zoom met digitale trilreductie. De ISO-gevoeligheid varieert van 125 tot 1600.


Naast foto’s met een maximale continusnelheid van 4,7 beelden per seconden kun je er ook Full HD video opnames mee maken met een maximale resolutie van 1080p bij 30 frames per seconde. Voor elke functie is er een aparte knop, wat de gebruiksvriendelijkheid ten goede komt.


De heldere 2,7-inch (6,7 cm) lcd-monitor op de achterkant heeft een resolutie van 230.000 beeldpunten. Deze camera weegt ca. 175 gram (met geheugenkaart en batterij) en kost 109 euro. Beide nieuwe Nikon-camera’s liggen eind februari in de winkel


Alle Nikon-gebruikers profiteren overigens van 20 GB gratis online opslagruimte in de cloud met Nikon Image Space.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content