Eboek-lezer ondersteunt ook ePUB en PDF

De Sweex eBook Reader 6″ is uitgerust met een Vizplex eInk-scherm van 6 inch of ongeveer 15,14 cm.

De Sweex eBook Reader 6″ is uitgerust met een Vizplex eInk-scherm van 6 inch of ongeveer 15,14 cm.

Het scherm van de Sweex ebook-lezer is niet verlicht, maar het heeft wel een hoog contrast en biedt een resolutie van 170 dpi, bijna evenveel als een krantenpagina. Je kunt het scherm overal lezen, zolang er maar omgevingslicht is. Buiten in de zon lezen is ook geen probleem. De Sweex eBook Reader weegt 174 gr en meet slechts 118 x 8,5 x 188 mm. Je kunt hem dus gemakkelijk overal mee naartoe nemen. De batterij houdt het 130 uur uit, genoeg om 8.000 pagina’s te lezen voor je ze weer moet opladen.
In het interne geheugen kun je tot vijfhonderd digitale boeken opslaan. De Sweex eBook Reader heeft ook een sleuf voor een SD geheugenkaart, zodat je nog meer boeken kunt opslaan. Hij ondersteunt ePUB, PDF, FB2, RTF, TXT en HTML. Je kunt er ook jpeg-foto’s op bekijken, maar het scherm biedt slechts zes grijswaarden, dus echt geschikt hiervoor is deze eboek-lezer niet.
De Sweex eBook Reader 6″ is begin mei verkrijgbaar in een zwarte (MM300) en in een witte (MM301) uitvoering. Een prijs werd niet medegedeeld, maar op de website van een Belgische dealer vonden we al een prijs van 269,70 euro, btw inbegrepen. Dat is iets duurder dan de erg vergelijkbare en eerder door DiskIdee geteste Sony PRS-300, maar die heeft een kleiner scherm en je kunt zijn geheugen niet uitbreiden. De prijs zou wat ons betreft niettemin toch wat scherper mogen zijn. Maar dat zullen we dus pas begin mei weten.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content