Een breder gezichtsveld

De 25 mm groothoeklens van de Lumix DMC-FX60 legt in vergelijking met gewone 35 mm camera’s bijna het dubbele van het gezichtsveld vast vanaf dezelfde opnameafstand.

De 25 mm groothoeklens van de Lumix DMC-FX60 legt in vergelijking met gewone 35 mm camera’s bijna het dubbele van het gezichtsveld vast vanaf dezelfde opnameafstand.

De Lumix DMC-FX60 is een nieuwe 12,1 megapixel compactcamera die is uitgerust met een Leica DC-ultragroothoeklens van 25 mm met 5x optische zoom. Door het integreren van een flinterdunne asferische en sferische lens van 0,3 mm in het nieuw ontwikkelde lenssysteem is Panasonic erin geslaagd om de 25-125 mm-lens te gebruiken in een opvallend compacte behuizing (97 x 54 x 19mm).Naast 5x optisch zoomen biedt de DMC-FX60 de functie Extra Optical Zoom die bij een resolutie van 3 megapixel het zoomvermogen verhoogt tot 9,8x door het middelste gedeelte van de CCD te gebruiken.Tot de iA-modus (Intelligent Auto) van Panasonic behoort nu ook POWER O.I.S. (optische beeldstabilisator), die dubbel zo krachtig is in vergelijking met het MEGA O.I.S. beeldstabilisatiesysteem. De Face Recognition functie kan tot drie mensen tegelijkertijd herkennen. Op het scherm zijn dan hun namen te zien. De iA-modus biedt andere functies zoals AF Tracking, Intelligent ISO Control, Intelligent Scene Selector en Intelligent Exposure.Panasonic voegt de modi High Dynamic en Photo Frame toe aan de bestaande automatische programma’s. Met de modus Photo Frame kun je foto’s nemen die omrand worden door een stijlvolle kaderdecoratie. Met de modus High Dynamic kun je een scène vastleggen met een matige belichting, zelfs als die scène zowel heldere als donkere gebieden bevat. Je hebt de keuze uit drie opties, Standard, Art of B/W, om de foto een natuurlijk tot artistiek uitzicht te geven.De Panasonic Lumix DMC-FX60 is te koop vanaf oktober 2009 voor een adviesprijs van 290 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content