Een spiegelreflex om overal mee naartoe te nemen

De Olympus E-410 was al een erg kleine en lichte spiegelreflexcamera, maar Olympus is erin geslaagd om de opvolger nog wat compacter te maken.

De Olympus E-410 was al een erg kleine en lichte spiegelreflexcamera, maar Olympus is erin geslaagd om de opvolger nog wat compacter te maken.

De nieuwe E-420 is volgens Olympus de kleinste en lichtste spiegelreflexcamera momenteel op de markt. Toch heeft deze nieuwe D-SLR een groter LCD-scherm dan zijn voorganger. Het 2,7-inch HyperCrystal II LCD-scherm met 230.000 pixels maakt de Live View-Functie nog aantrekkelijker. Op het scherm kunnen het contrast, de helderheid en de kleuren worden aangepast. De Perfect Shot Preview-functie maakt het bovendien mogelijk om ook de effecten van de belichtingscompensatie en witbalans in real-time op het LCD-scherm te bekijken. Ook de autofocusfunctie werd vernieuwd. Behalve over het fasedetectie-AF-systeem, beschikt de E-420 nu ook over een contrast-AF-systeem. De Olympus E-420 heeft een Four Thirds Live MOS sensor met 10 miljoen effectieve pixels en is uitgerust met de TruePic III-beeldprocessor. Ook voorzag Olympus de E-420 van de Supersonic Wave-filter voor bescherming tegen stof. De camera biedt 28 volautomatische, halfautomatische en handmatige opnameprogramma’s. De lichtgevoeligheid is instelbaar van ISO 100 tot 1600. Er zijn informatieschermen beschikbaar op de camera voor beginners en ervaren fotografen. Ook kun je een uitgebreid informatiescherm met histogram raadplegen. De camera heeft een geheugensleuf voor xD-Picture Card en CompactFlash geheugenkaarten. De camera zal eind april 2008 verkrijgbaar zijn.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content