Eenvoudiger navigeren

De Mio Moov Spirit 500 heeft nieuwe TruMap-weergaven en rijbaanbegeleiding die het navigeren voor de consument eenvoudiger moeten maken.

De Mio Moov Spirit 500 Traffic heeft nieuwe TruMap-weergaven en rijbaanbegeleiding die het navigeren voor de consument eenvoudiger moeten maken.

De Moov Spirit 500 Traffic is een elegante verschijning. Het toestel weegt ondanks het 4,7-inch (bijna 12 cm) groot scherm toch niet meer dan 160 gram. Het scherm beschikt heeft een glanzende, zwarte rand die overgaat in een zilvergrijze achterkant. Op de voorzijde zitten een aanraakgevoelig knopje waarmee je het hoofdmenu oproept en een batterij-indicator. De bovenzijde biedt plaats voor de aan/uit en resetknop. Zowel het in- en uitschakelen als resetten gebeurt dus met één enkele knop.

TruMap Gps-kaarten ogen vaak erg druk en daardoor verliezen heel wat gebruikers het overzicht. Het grote scherm van de Mio Moov Spirit 500 Traffic moet daar samen met de TruMap-kaartweergaven verandering in brengen. TruMap is volgens Mio een uniek kaartdesign. De ontwerpers haalden hun inspiratie naar eigen zeggen bij papieren wegenkaarten. De graphics en kleuren werden wel vereenvoudigd zodat de kaarten er minder druk uitzien en dus sneller te begrijpen zijn.

Slide Touch Ook rijbaanbegeleiding is aanwezig zodat je bijvoorbeeld op een snelweg duidelijk kan zien dat je een afslag nadert. Dankzij Slide Touch kan je eenvoudig door de menustructuur van de Mio Moov Spirit 500 Traffic bladeren. Je kan dan gewoon met je vinger scrollen. Wel even opletten dat je een vloeiende beweging maakt, anders kan het zijn dat je ongewenst iets aanklikt. Je kan de interface desgewenst ook bedienen met standaard pijltjes. De Traffic Europe beschikt ook over een voetgangermodus die gebruikmaakt van stadskaarten in 2D. Die kaarten zijn speciaal ontwikkeld zodat de voetganger nog eenvoudiger zijn weg kan vinden in de grote steden

Conclusie Dit is een degelijke navigatiecomputer die zich, mede door Slide Touch, eenvoudig laat bedienen. De bevestiging op de voorruit mocht echter wel een beetje steviger aanvoelen. TruMap zorgt voor duidelijke kaarten en dankzij de ingebouwde TMC-ontvanger hoef je niet meer te knoeien met externe antennes als je verkeersinformatie wil ontvangen.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content