Eerste Android One smartphone van HTC

HTC U11 life © HTC

HTC lanceert zijn eerste Android One smartphone waarop het Android 8.0 Oreo besturingssysteem draait. De U11 life is ook uitgerust met Edge Sense waarmee je de smartphone bedient met simpele knijpbewegingen.

De HTC U11 life is een Android smartphone in een IP67 weerbestendig design en met een zwarte acrylglazen achterkant die wat doorzichtig is.

De U11 life is uitgerust met 5,2-inch 1080p LCD-scherm met Corning Gorilla Glass. Op de voorkant zit een vingerafdrukscanner en twee capacitieve toetsen. De smartphone draait op een Snapdragon 630 cpu met 3 of 4 GB RAM en 32 of 64 GB opslag.

Dit is het eerste toestel van HTC met Android One. Deze smartphones worden uitgerust met een kale versie van Android – in dit geval Android 8.0 Oreo, de nieuwste versie van het besturingssysteem – en krijgen ook de laatste software-updates.

De U11 life is ook uitgerust met HTC’s Edge Sense-technologie. Met een simpele knijpbeweging open je de camera, maak je foto’s, activeer je Google Assistant en open je apps.

De HTC U11 life heeft op de achterkant een 16MP camera met Phase Detection Autofocus (PDAF). Op de voorkant zit een 16MP camera voor selfies.

De smartphone heeft geen koptelefoonaansluiting. HTC levert de U11 life met usb-c oortjes en een 3.5mm dongle.

De HTC U11 life meet 149,0 x 72,9 x 8,1mm en weegt 142 gram.

De HTC U11 life is beschikbaar in de kleuren Sapphire Blue en Brillant Black voor een adviesprijs vanaf 349 euro.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content