Eerste BlackBerry met aanraakgevoelig scherm

RIM lanceert met de Storm de eerste BlackBerry zonder fysiek toetsenbord en met aanraakgevoelig scherm. Deze BlackBerry is zowel bedoeld voor zakelijke gebruikers als voor consumenten.

RIM lanceert met de Storm de eerste BlackBerry zonder fysiek toetsenbord en met aanraakgevoelig scherm. Deze BlackBerry is zowel bedoeld voor zakelijke gebruikers als voor consumenten.

Bij zakenmensen en politici zijn de BlackBerry smartphones van de Amerikaanse fabrikant RIM erg populair omdat ze er heel vlot overal mee kunt e-mailen. De concurrentie heeft vele sterke punten van het BlackBerry-ontwerp ondertussen gekopieerd, zoals push e-mail, een vlot werkend “duimtoetsenbord” onder het scherm, en eenvoudige synchronisatie van andere zakelijke gegevens, zoals contacten en agenda’s.

Scherm en toetsenbord De Storm heeft een 3,25-inch scherm met resolutie van 480 x 360 pixels. Het is minstens zo goed als dat van de Apple iPhone. Er is geen stylus: je bedient de Storm volledig met je vingers. Alle functies zijn bereikbaar door te drukken op grote, duidelijke pictogrammen. Onder het scherm zitten twee telefoontoetsen, een menutoets en een terugkeertoets. Op de zijkanten zitten tiptoetsen om het geluidsvolume te regelen, de 3,2 megapixel-camera te activeren en het virtuele toetsenbord te (de)activeren. Het virtuele toetsenbord van de Storm lijkt erg op dat van de iPhone. Het werkt echter beter omdat RIM dit gecombineerd heeft met een klikbaar scherm. De toetsen lichten op als je er een vinger boven houdt, maar ze worden pas geactiveerd als je het scherm indrukt. De tactiele ervaring is dezelfde alsof je een fysieke toets indrukt.

Autonomie Omwille van het energieverslindende scherm is de autonomie wat minder dan bij een BlackBerry met fysiek toetsenbordje. Bij normaal gebruik zul je de Storm minstens om de twee dagen moeten opladen. Eind dit jaar komt er een verbeterde versie van de Storm op de markt die een en ander hopelijk nog verbetert.

Conclusie Het is even wennen voor ervaren BlackBerry-gebruikers, maar het virtuele kliktoetsenbord van de Storm 9500 kan het fysieke toetsenbordje van de andere BlackBerry’s bijna vervangen. Bijna, want het werkt nog niet helemaal perfect. Het scherm van de Storm 9500 is wel prachtig. Het is dus maar wat je belangrijk vindt: zo snel mogelijk typen, of zoveel mogelijk informatie op je scherm zien. Wij zijn in elk geval een fan.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content