Eerste laptop met Chrome OS van Samsung

Chromebooks vormen een nieuw segment in de laptopmarkt. Ze zijn speciaal ontworpen om voornamelijk te gebruiken met een internetconnectie.

Chromebooks vormen een nieuw segment in de laptopmarkt. Ze zijn speciaal ontworpen om voornamelijk te gebruiken met een internetconnectie.


Samsung lanceert de eerste laptop die gebruik maakt van Google’s Chrome OS besturingssysteem. De Chromebook is een initiatief van Google en maakt gebruik van de cloud, niet alleen voor het draaien van applicaties en het bewaren van bestanden, ook het besturingssysteem staat online.


Voordeel is dat als de laptop het begeeft, al je instellingen, applicaties en bestanden bewaard blijven op het web en je snel weer aan de slag kunt met een nieuwe Chromebook. Nadeel is dat je altijd een internetverbinding nodig hebt om met een Chromebook te werken. De Samsung Series 5 Chromebook is de eerste laptop die gebruik maakt van Google’s nieuwe concept. Ook Acer komt met een Chromebook.


De 2 cm dunne laptop van Samsung is uitgerust met een Intel dual-core processor en heeft een mat 12,1-inch Super Bright Plus breedbeeldscherm. Volgens Samsung is de Chromebook in minder dan 10 seconden gebruiksklaar. En vanuit slaapstand zou hij zelfs direct bruikbaar zijn. De batterij zou goed zijn voor een autonomie van 8,5 uur. Ook kan de accu drie keer zo vaak worden opgeladen als conventionele batterijen, volgens de fabrikant.


Om het internet op te kunnen gebruikt de Samsung Series 5 3G of Wi-Fi. Ook beschikt de laptop over een 4-in-1 kaartlezer. De Samsung Series 5 Chromebook kost 399 euro voor de Wi-Fi uitvoering. De 3G uitvoering kost 449 euro.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content