Eerste quad-core tablet van Asus

Asus lanceert als eerste fabrikant een Android tablet met de Nvidia Tegra 3 quad-core processor.

Asus lanceert als eerste fabrikant een Android tablet met de Nvidia Tegra 3 quad-core processor.


Tijdens de lancering van de Eee Pad Transformer Prime toonde Asus met een live demonstratie de mogelijkheden van de nieuwe tablet met het Android 4.0 (Ice Cream Sandwich) besturingssysteem. Het toestel is in Nederland al te koop maar met Android 3.2 Honeycomb. De update naar Android 4.0 staat voor midden januari gepland. In België zal de tablet vanaf februari verkrijgbaar zijn.


De Eee Pad Transformer Prime heeft een slank design met metallic finish en meet 263 x 180,8 x 8,3 mm. Het gewicht van de tablet bedraagt 586 gram. Hij is uitgerust met een 10,1-inch Super IPS+ LED Backlit multitouchscherm (1280 x 800 pixels). Het Super IPS+ scherm verbetert de helderheid en zorgt voor een betere leesbaarheid buitenshuis. Verder heeft de tablet een g-sensor, lichtsensor, gyroscoop, e-kompas en gps. Op de voorzijde bevindt zich een 1,2 megapixel camera en op de achterzijde een 8 megapixel autofocuscamera met LED flitser. Het geluid wordt aangestuurd door Asus’ SonicMaster-technologie.


Asus toonde tijdens de lancering ook een docking station. Je beschikt zo over een toetsenbord en touchpad, naast uitbreidmogelijkheden via de ingebouwde USB-poort en SD-kaart sleuf. In deze combinatie zou de batterij tot 18 uur meegaan volgens de fabrikant, terwijl een accuduur tot 12 uur mogelijk is zonder de dock. Met de voorgeïnstalleerde applicatie SuperNote kan je notities maken, tekenen of opnemen. Polaris Office biedt de mogelijkheid om (MS Office 97-2007 versie compatibele) Word-, Excel-, en PowerPoint-bestanden te lezen en te bewerken.


De Asus Eee Pad Transformer Prime is al verkrijgbaar in Nederland in een 32 GB-variant met docking station en een 64 GB-versie zonder. Beide hebben een adviesprijs van 599 euro. De tablet zal in België in februari te koop zijn.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content