Elektrisch fietsen met wifi-voorwiel

Rool'in © Rool'in

Rool’in is een elektrisch voorwiel van Franse makelij waarmee je elke fiets in vijf minuten ombouwt in een elektrische fiets.

Het Franse bedrijf Rool’in lanceert na vijf jaar onderzoek en ontwikkeling zijn gelijknamige elektrisch voorwiel dat je gemakkelijk zelf kunt plaatsen op elk type fiets. Rool’in bestaat in drie maten: 20 inch, 26 inch en 28 inch.

Rool’in bestaat uit een aluminium wiel met een 250W elektrische brushless motor, een speciaal ontwikkelde Panasonic lithium-ion batterij van de laatste generatie en een wifi-verbinding tussen het wiel en de afstandsbediening op het stuur. In enkele minuten vervang je het voorwiel van je fiets door Rool’in, waarna je sneller kunt rijden en langere afstanden kunt afleggen.

De batterij is goed voor 65 km fietsplezier, maar de rij-afstand hangt ook af van het gewicht van de fietser en de wielmaat. Rool’in testte de autonomie van de batterij met een persoon van 85 à 90 kg op plattelandswegen met reliëf. Resultaten: 20 inch = 20-42 km; gemiddelde autonomie van 31 km. 26 inch = 41-69 km; gemiddeld 55 km. 28 inch = 38-65 km; gemiddeld 52 km.

Het wiel is licht genoeg om overal met je mee te nemen, bijvoorbeeld ook op reis. De batterij is in vier uur volledig opgeladen en gaat 7.000 laadcyclussen mee. De batterij is ook afzonderlijk verkrijgbaar als wisselstuk.

Rool’in voldoet aan de Europese wetgeving inzake elektrische fietsen en is geheel in overeenstemming met de norm EN15194. Die bepaalt onder andere dat het vermogen van de motor kleiner of gelijk moet zijn aan 250 watt, de aandrijving uitgeschakeld wordt boven de 25 km/uur en pas ingeschakeld wanneer er effectief wordt getrapt.

Rool’in 20″ kost 499 euro. De 26″ versie kost 549 euro. De 28″ uitvoering ten slotte kost 599 euro. De wielen zijn verkrijgbaar op de Rool’in website. Het wiel kan beveiligd worden met een externe anti-diefstalbeveiliging die als optie verkrijgbaar is.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content