Energievriendelijke externe harde schijf

Samsung’s eerste externe harde schijf verbruikt in stand-by-modus minder dan 1 watt en beantwoordt zo aan de richtlijn van de EU die op 1 januari 2010 ingaat.

Samsung’s eerste externe harde schijf verbruikt in stand-by-modus minder dan 1 watt en beantwoordt zo aan de nieuwe richtlijn van de EU.

Samsung introduceert zijn eerste externe harde schijf, die in stand-by-modus een zeer laag stroomverbruik heeft. Om de CO2-uitstoot te helpen verminderen heeft de Europese Unie een richtlijn uitgevaardigd die de ‘stand-by’-verliezen van energieverbruikende producten moet reduceren. Apparaten mogen in stand-by-modus maximaal één watt verbruiken. De Story Station verbruikt in stand-by-modus 0,09 watt volgens Samung en beantwoordt zo ruimschoots aan de richtlijn van de EU die op 1 januari 2010 ingaat. De Samsung Story Station externe harde schijf is voorzien van Samsung’s Auto Back-up voor een doorlopende databescherming, SecretZone software voor encryptie van persoonlijke gegevens en SafetyKey voor wachtwoordbeveiliging. De Samsung Story Station is een 3,5-inch externe harde schijf, die verkrijgbaar is met capaciteiten van 1 TB, 1,5 TB en 2 TB met prijzen vanaf 99 euro.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content