Energiezuinige Intel Atom processoren

Intel lanceert nieuwe Atom processoren die krachtig genoeg zijn om Full HD video (1080p) af te spelen en die minder energie verbruiken.

Intel lanceert nieuwe Atom processoren die krachtig genoeg zijn om Full HD video (1080p) af te spelen en die minder energie verbruiken.


Het is al de derde generatie van de Intel Atom, voorheen bekend onder de codenaam Cedar Trail. De nieuwe generatie verlengt de batterijlevensduur met 20 procent, vergeleken met de vorige generatie. Netbooks met de nieuwe Atom hebben een batterijlevensduur van maximaal tien uur en kunnen wekenlang in standby staan.


De nieuwe processor is ook krachtig genoeg om 1080p Full HD-video en Blu-ray-video af te spelen die gecodeerd is in MPEG4 Part2, VC-1, WMV9, of H.264. Dat kan via HDMI 1.3a- of via DisplayPort 1.1-aansluitingen. Ook Intel Wireless Display (WiDi) en Intel Wireless Music worden ondersteund, zodat draadloos video’s, foto’s of muziek streamen mogelijk is naar compatibele tv’s en stereo-installaties.


Nieuw is ook de Intel Smart Connect Technology. Die zorg ervoor dat de internetverbinding van de netbook direct beschikbaar is wanneer je hem opent (“always on”). Ook kun je e-mail en sociale netwerken, zoals twitter, in slaapstand synchroniseren. Intel Rapid Start Technology zorgt ervoor dat netbooks zeer snel uit de stand-by stand opstarten en helpt batterijcapaciteit te sparen.


Vier processoren

De nieuwe generatie bestaat voorlopig uit de dualcore Intel Atom N2600 (1,6 GHz) en N2800 (1,86 GHz) voor mobiele systemen en de D2500 (1,86 GHz) en D2700 (2,13 GHz) voor goedkope desktops en all-in-onecomputers. Niet alleen Windows, maar ook MeeGo, Wind River, Yocto Project en Tizen worden als besturingssysteem ondersteund.


De Intal Atom duikt niet alleen op in goedkope netbooks, maar wordt ook gebruikt in andere draagbare apparaten met een laag energieverbruik, waaronder systemen in de gezondheidszorg en de verkoop. Acer, Asus, HP, Lenovo, Samsung en Toshiba brengen al de eerste netbooks uit met de derde generatie Atom-processor.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content