Energiezuinige Powerline adapter van AVM

AVM, de Duitse routerspecialist, introduceert een compacte 500 Mbit/s powerline-netwerkadapter. De FRITZ!Powerline 510E verbruikt maar 2 watt in werking en slechts een halve watt in rusttoestand.

AVM’s FRITZ!Powerline 510E powerline-adapter is slechts 2,7 cm dik. De afmetingen zijn kleiner dan die van een visitekaartje: 5,7 x 7,8 cm. Toch ondersteunt deze homeplug snelle 500 Mbit/s overdrachtsnelheden, die beschermd worden met 128-bits aes-encryptie. In de praktijk mag je rekenen op echte doorvoersnelheden van rond de 250 Mbit/s of 2,5 keer sneller dan Fast Ethernet.


Belangrijker nog is dat deze powerline-stekker zijn werk erg energiezuinig doet. Het kleine stroomnetwerkadapterje verbruikt slechts 2 watt in werking. Dat daalt tot een halve watt in standby. Dat betekent een halvering van de elektriciteitskosten tegenover een powerline-adapter van een eerdere generatie.


Oudere adapters met een theoretische maximale doorvoersnelheid van 200 Mbit/s kunnen overigens ook in hetzelfde stroomnetwerk van de FRITZ!Powerline 510E worden geïntegreerd.


Gebruikers kunnen via de web-based interface van de FRITZ!Box het volledige powerline-netwerk overzien en bedienen vanaf een smartphone of tablet. Het netwerkoverzicht toont welke powerline-apparaten met welke LAN-poort op de FRITZ!Box zijn verbonden en welke apparaten er met het thuisnetwerk zijn geïntegreerd.


We testten eerder de grote uitvoering van deze adapter (AVM FRITZ!Powerline 500E) en concludeerden dat dit een goed presterende powerline-stekker is.


De adviesprijs van een startset met twee AVM FRITZ!Powerline 510E powerline-adapters bedraagt 99 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content