Ergonomisch toetsenbord voor Windows 8

Het Microsoft Sculpt Comfort Keyboard moet volgens de fabrikant de perfecte Windows 8 desktopmetgezel worden.

Het Microsoft Sculpt Comfort Keyboard moet volgens de fabrikant de perfecte Windows 8 desktopmetgezel worden. Het heeft bovendien een spatiebalk met een nieuw ontwerp.


Microsoft kondigde eerder al het Sculpt Mobile Keyboard aan. Dat heeft een Comfort Curve ergonomisch ontwerp. Het nieuwe Sculpt Comfort Keyboard is ook ontworpen met aandacht voor de ergonomie: het Contour Curve ontwerp heeft een bolvormig design – het is in het midden hoger dan aan de randen – en een toetsen-lay-out in een bocht van zes graden die moeten zorgen voor een comfortabele, neutrale polspositie, terwijl de toetsen binnen vingerbereik blijven.Het Sculpt Comfort Keyboard heeft ook een verwijderbare polssteun voor extra comfort.


Opvallend is het ontwerp van de spatiebalk. Het Sculpt Comfort Keyboard is Microsofts eerste toetsenbord met een gescheiden backspace-spatiebalk. Volgens een intern onderzoek zou 90 percent van de toetsenbordgebruikers enkel met hun rechterduim op de spatiebalk drukken. Ook blijkt dat de backspace-toets de derde meest ingedrukte toets op het toetsenbord is. Veel typisten gebruiken daarvoor een beweging met hun pink.


Volgens Microsoft kan het typen efficiënter en sneller door twee aanpassingen: door de spatiebalk te verbreden zodat het gemakkelijker is om hme aan te slaan en door de spatiebalk te verdelen in twee delen waarbij het linkerdeel als extra backspace-toets gebruikt kan worden.


Het draadloze toetsenbord heeft ook verschillende toetsen voor gebruik met Windows 8, zoals Zoeken, Delen, Instellingen en om te schakelen tussen applicaties. Het Microsoft Sculpt Comfort Keyboard zal wellicht bij het lanceren van Windows 8 beschikbaar zijn. Microsoft geeft een adviesprijs op van 59,95 dollar.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content