Externe harde schijven met usb 3.0-aansluiting

Toshiba kondigt twee externe harde schijven aan met een behuizing in metaal en een usb 3.0-interface.

Toshiba kondigt twee externe harde schijven aan met een behuizing in metaal en een usb 3.0-interface. De nieuwe producten kregen de stoere namen STOR.E STEEL S en STOR.E ALU 2S.


De STOR.E STEEL S is een 2,5″-model dat beschikbaar is in capaciteiten van 500 GB en 1 TB. Je hebt de keuze uit de kleuren zilver, zwart en titanium (al is in de Benelux voorlopig alleen de zilveren uitvoering beschikbaar). De STOR.E ALU 2S is zowel verkrijgbaar met 2,5″ (500 GB – 1 TB) als 3,5″ (1 TB – 2 TB) harde schijven. De beschikbare kleuren zijn zilver en zwart.


Door de usb 3.0-aansluiting zijn gegevens overdraagbaar met een snelheid tot 5 Gb per seconde. Computers die enkel beschikken over usb 2.0 kunnen eveneens met de nieuwe harde schijven overweg. De 2,5″ modellen van de STEEL en ALU hebben een stroomvoorziening via de usb-aansluiting; de 3,5″ modellen gebruiken netstroom.


De Toshiba STOR.E ALU 2S zilver is verkrijgbaar vanaf mei 2011. De STOR.E ALU 2S zwart is net als de STOR.E STEEL S zilver beschikbaar vanaf juni 2011. De adviesprijzen zijn op dit moment nog niet bekend.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content