Externe schijf betrekt stroom van Thunderbolt-kabel

De WD My Passport Pro dual-drive is een externe schijf die gevoed wordt via een Thunderbolt-kabel. Ze is verkrijgbaar in capaciteiten van 2 TB en 4 TB.

Thunderbolt is sneller dan FireWire 800 en USB 3.0 en tref je standaard aan op recente Apple Mac-computers. Opslag-specialist WD, onderdeel van Western Digital, introduceert nu de My PassPort Pro, een externe schijf die intern twee harde schijven aan boord heeft en die geen aparte voeding nodig heeft, maar zijn stroom betrekt van de Thunderbolt-kabel.


Deze erg mobiele externe schijf is verkrijgbaar in capaciteiten van 2 TB en 4 TB. De gebruiker kan de twee interne schijven naar keuze instellen in raid-0 of raid-1.


In raid-0 kopieer je met deze schijf een HD-videobestand van 22 GB in de helft van de tijd die je nodig zou hebben met een usb 3.0-schijf, dit dankzij overdrachtsnelheden die gaan tot 233 MB/s.


Beide 2,5-inch harde schijven zitten in een slanke aluminium behuizing, die uitgebreid getest is op schokbestendigheid. WD My PassPort Pro 2 TB kost 369 euro. De 4 TB uitvoering kost 499 euro. WD geeft drie jaar garantie op de My PassPort Pro.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content