Externe schijf biedt 6 TB opslagcapaciteit

De WD (Western Digital) My Book Studio Edition II dual-drive heeft 6.000 GB ofwel 6 TB opslagcapaciteit, 33 procent meer dan het vorige model.

De WD (Western Digital) My Book Studio Edition II dual-drive heeft 6.000 GB ofwel 6 TB opslagcapaciteit, 33 procent meer dan het vorige model. Ze is vooral bedoeld voor gebruikers die vaak met omvangrijke foto- en videobestanden in High Definition werken.


Er passen bijvoorbeeld tot 1,2 miljoen foto’s of 461 uur video op. Ook kun je er tot anderhalf miljoen songs op kwijt. Deze externe schijf heeft vier verschillende aansluitsystemen: FireWire 800 en eSATA voor snelheid en FireWire 400 en USB 2.0 voor compatibiliteit met oudere computers.


Zoals de naam het al zegt, bevat deze externe schijf twee drives. Die kun je ook in een RAID-configuratie zetten, voor hogere beveiliging van de gegevens, of om de prestaties te verbeteren. De My Book Studio Edition II dual-drive is volledig compatibel met het Apple Time Machine back-upsysteem. Software voor automatische continue back-up onder Windows wordt ook meegeleverd.


De WD GreenPower Technologie zorgt volgens de fabrikant dat de schijf ongeveer dertig procent minder verbruikt dan een standaard dual drive. De drive is ook fluisterstil en wordt niet warm. De My Book Studio Edition II 6 TB drive kost 639 euro en is onmiddellijk verkrijgbaar.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content