Externe schijf met ingebouwde Thunderbolt-kabel

Lacie introduceert een Rugged-schijf met verbeterde prestaties en ingebouwde Thunderbolt-kabel. Deze robuuste externe schijf is ook beschikbaar met Thunderbolt- en usb 3.0-poorten, maar bij die versie is de kabel niet ingebouwd.

De nieuwe versie van de LaCie Rugged behoudt de bekende oranje vormgeving van Neil Poulton die al minstens van 2010 meegaat en bestaat in een ssd- en hdd-versie. De ssd-versie haalt snelheden tot 387 MB/s wanneer je hem aansluit op een Mac-computer met Thunderbolt-poort. Dat betekent dat je een bestand van 100 GB in vijf minuten kunt kopiëren. De hdd-versie haalt snelheden tot 122 MB/s.


De nieuwe LaCie Rugged bestaat in een Thunderbolt-variant met ingebouwde kabel die nooit verloren gaat. Daarnaast is er ook de LaCie Rugged USB 3.0 met klassieke usb- en Thunderbolt-aansluitingen. Als je deze robuuste externe schijf aansluit op een usb 3.0-poort dan haal je uiteraard wel iets lagere overdrachtsnelheden. Bij usb 2.0 daalt de snelheid nog verder.


De verwijderbare oranje hoes heeft een IP-54-certificatie en beschermt deze externe schijf tegen trillingen, stof en water. Zowel de ssd- als de hdd-versie van de LaCie Rugged kun je met een gerust hart per post naar een klant sturen.


De LaCie Rugged Thunderbolt met geïntegreerde kabel en busvoeding is voorlopig alleen met hdd-verkrijgbaar. De 2 TB-versie kost 274,99 euro. Binnenkort lanceert LaCie ook een 1TB hdd-versie van de Rugged Thunderbolt. Daarnaast komen er ook 250 GB- en 500 GB-ssd-versies op de markt.


De LaCie Rugged USB 3.0 (die dus ook een Thunderbolt-poort heeft) met usb-voeding is verkrijgbaar in ssd-capaciteiten van 128 GB, 256 GB en 500 GB voor prijzen variërend tussen 189,99 euro en 469,99 euro en hdd-capaciteiten van 1 TB en 2 TB voor respectievelijk 184,99 euro en 274,99 euro. Usb 3.0- en Thunderbolt-kabels worden meegeleverd.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content