Externe solid state drive met usb 3.0

Iomega introduceert een draagbare SSD Flash drive met een SuperSpeed USB-aansluiting.

Iomega introduceert een draagbare SSD Flash drive met een SuperSpeed USB-aansluiting.


De Iomega 1.8″ externe USB 3.0 SSD Flash drive heeft een behuizing in metaal die extra bescherming tegen een val biedt (tot 10 meter). Het externe opslagapparaat in zakformaat met solid state drive-technologie is uitgerust met een usb 3.0-interface, die ook compatibel is met usb 2.0.


De drive biedt overdrachtssnelheden tot maximaal 5 gigabit per seconde. Volgens Iomega presteert de nieuwe externe SSD schijf ook twee keer zo snel als 7200 RPM SATA harde schijven met dezelfde usb 3.0-interface. Solid state drives zijn ook veiliger en performanter, omdat ze geen bewegende onderdelen hebben, wat resulteert in een betere duurzaamheid, hogere transfersnelheden en sneller laden van applicaties.


Voor beveiliging biedt de USB 3.0 SSD Flash drive ingebouwde 256-bit hardware-encryptie. De drive wordt gebundeld met Iomega Protection Suite antivirus- en back-upsoftware. De Iomega Externe SSD Flash Drive USB 3.0 zal begin november beschikbaar zijn in drie capaciteiten met de volgende adviesprijzen: 64 GB voor 219 euro, 128 GB voor 389 euro en 256 GB voor 749 euro.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content