Facebook lanceert goedkopere Oculus headset

Oculus Go © .

Facebook heeft met de Oculus Go een VR-headset onthuld die je zonder smartphone of pc kan gebruiken. Het toestel zal 199 dollar kosten en moet de concurrentie aangaan in het lagere prijssegment.

Facebook-opperhoofd Mark Zuckerberg stelde de nieuwe headset voor samen met zijn vicepresident voor VR Hugo Barra (ex Google, ex-Xiaomi). Het toestel is vanaf begin volgend jaar beschikbaar, maar in november komt er al een developer kit.

Veel technische details zijn er nog niet bekend behalve dat het toestel hetzelfde gezichtsveld heeft als de originele Oculus en is uitgerust met een WQHD LCD-scherm. Daarnaast is de software op het toestel volledig compatibel met de toepassingen die momenteel voor de Gear VR van Samsung beschikbaar zijn.

Volgens Facebook zal de Oculus Go vanaf 199 dollar verkrijgbaar zijn. Europese prijzen zijn er nog niet, maar die zal wellicht iets hoger liggen gezien dit bedrag exclusief btw is.

De Oculus Rift was de eerste headset voor virtual reality die op een brede belangstelling kon rekenen. Al blijft het wachten op de grote doorbraak. Met de Oculus Go wil Facebook inspelen op het goedkopere segment. Dat wordt momenteel opgevuld door toestellen als Samsung’s Gear VR, maar ook door zaken als Google Cardboard of gelijkaardige brillen waar je je smartphone in kan schuiven.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content