Flash drive met hardwarematige versleuteling

Kingston introduceert het Digital DataTraveler Locker+ G3 flash geheugenstaafje met ingebouwde encryptie.

Flash drives zijn gemakkelijk overal mee te nemen, maar als je het geheugenstaafje verliest of als het gestolen wordt, kunnen anderen wel aan je persoonlijke gegevens. Je kunt de gegevens op een extern schijfje natuurlijk versleutelen met een softwareprogramma zoals het gratis open source encryptieprogramma TrueCrypt, maar dan moet je die software wel steeds installeren. Dat werkt niet altijd handig.


Een schijf met ingebouwde encryptie kun je altijd en overal gebruiken zonder dat je bijkomende software hoeft te installeren. De nieuwe Kingston DataTraveler Locker+ G3 flash drives zijn daarom uitgerust met een interne encryptiechip die alle gegevens automatisch versleutelt.


Je beveiligt dit geheugenstaafje door een wachtwoord in te stellen, maar je hoeft daarvoor geen applicatie te installeren. Na tien foutieve pogingen sluit de stick automatisch af en worden alle gegevens die erop staan gewist.


De Kingston DataTraveler Locker+ G3 flash drives (DTLPG3) zijn verkrijgbaar in capaciteiten van 8 tot en met 64GB. Ze zijn compatibel met Windows (vanaf XP SP3) en Mac OS X (vanaf 10.6x), maar deze flash drives kun je niet gebruiken onder Windows RT.


De drives hebben een metalen omhulsel met ingebouwde sleutelhanger. Ze zijn maar 6 x 1,86 x 0,975 cm groot.


De 8 GB versie kost 17 euro, voor de 16 GB versie betaal je 22 euro en de 32 GB-uitvoering kost 34 euro. De 64 GB-versie is nog niet verkrijgbaar. Kingston geeft vijf jaar garantie op de Kingston DataTraveler Locker+ G3 flash drives.


Bron: www.diskidee.be

Partner Content