Fujifilm ontwikkelt nieuwe sensortechnologie

Fujifim gebruikt in de nieuwe FinePix compactcamera een nieuw ontwikkelde beeldsensor die de keuze biedt uit drie standen.

Fujifim gebruikt in de nieuwe FinePix compactcamera een nieuw ontwikkelde beeldsensor die de keuze biedt uit drie standen.

De Fujifilm FinePix F200EXR is een 12 megapixel camera die gebruikmaakt van nieuwe sensortechnologie. De Super CCD EXR beeldsensor verenigt drie standen in één sensor. In de hoge resolutiemodus (HR of High Resolution) gebruikt de sensor alle twaalf miljoen pixels. In de hoge gevoeligheid en lage ruis-modus (SN of High ISO en Low Noise) worden twee aangrenzende pixels samengevoegd en produceert de camera beelden van 6 miljoen pixels. In situaties met weinig licht levert deze modus volgens Fujifilm toch beelden van hoge kwaliteit. De modus D-Range Prioriteit (DR) kies je voor de beste kwaliteit met contrasterende onderwerpen. Je kan ook de camera de beste sensormodus laten kiezen met behulp van de EXR AUTO-stand. EXR Auto biedt de keuze uit zes modi: Portret, Landschap, Macro, Tegenlicht Portret, Nacht en Nacht Portret. Naast de nieuwe 12 megapixel 1/1.6 Super CCD EXR kreeg de F200EXR een volledig herontworpen Real Photo Processor en een Fujinon 5x optische groothoek zoomlens. De camera heeft een 3-inch breedbeeld LCD-scherm met 230.000 pixels. De F200EXR is ook uitgerust met de laatste versie van Fujifilm’s Face Detection die ook automatische rode ogen verwijdert. Bovendien biedt de F200EXR zes Film Simulation Modes die de opnamekwaliteit van filmrolletjes simuleert. Zo kun je opnames maken in de Velvia-, Provia- en Astia-modus, naast Sepia en Black & White. De camera biedt een dubbele beeldstabilisatie en een een gevoeligheid tot ISO 12800 (bij 3 miljoen pixels). Fujifilm rustte de F200EXR ook uit met een HD Foto-uitgang zodat de beelden tot hun recht komen op een High Definition tv.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content