Full HD pocketcamcorder

Als een van de weinige pocketcamcorders kan de JVC Picsio GC-FM1 videobeelden in Full HD 1080p resolutie opnemen.

Als een van de weinige pocketcamcorders kan de JVC Picsio GC-FM1 videobeelden in Full HD 1080p resolutie opnemen.

Pocketvideocamera’s zijn niet bedoeld als vervanging voor de heel wat duurdere traditionele camcorder. Die kun je niet (vlot) in je jaszak steken. Een pocketcamcorder kun je echter overal gemakkelijk mee naartoe nemen. Pocket camcorders zijn daarom op de eerste plaats erg gebruiksvriendelijk, zodat iedereen ze kan hanteren. Vandaag hebben ook traditionele videofabrikanten zoals JVC ze in hun gamma. De hier geteste JVC Picsio GC-FM1 HD Memory Camera heeft iets speciaals. Het is een van de weinige pocketcamcorders die video’s kan opnemen in Full HD 1080p resolutie (30 frames per seconde met 1440 x 1080 pixels). Daarnaast kun je er ook rechtstreeks digitale foto’s met een resolutie van 8 megapixel mee maken.

Opslag De JVC Picsio is verkrijgbaar in drie hippe kleuren. Hij is niet groter en heel wat dunner dan een pakje sigaretten en weegt slechts 96 gram. Op de voorkant zit een kleine lens met een vaste brandpuntsafstand. Via een knopje op de zijkant kun je die in een macrostand zetten voor opnames dichtbij. Op de achterkant is er een 2-inch lcd-scherm met eronder een beperkt aantal bedieningsknoppen. Opnames worden opgeslagen op een geheugenkaartje (SD Card). 2 GB opslagruimte volstaat voor 20 minuten video-opnames in de hoogste resolutie. Via de mini-HDMI poort sluit je de Picsio rechtstreeks aan op een flatscreen-tv. Er is ook een video- en audio-aansluiting voor analoge tv’s. De analoge kabel is standaard meegeleverd, maar een HDMI-kabel moet je nog apart bijkopen.

Prestaties De resolutie en kleurweergave van de beelden is verrassend goed, maar ondanks de ingebouwde beeldstabilisator trilt het beeld toch erg sterk, zeker als je rondloopt terwijl je opnames maakt. Dat is vooral op een groter scherm goed merkbaar is. Gelukkig zit er aan de onderkant een statiefschroef waarmee je indien nodig wel stabiele beelden kunt opnemen. Bij verminderde lichtomstandigheden kun je nog altijd filmen, maar dan zit er wel wat meer ruis op het beeld. De beeldkwaliteit is alleszins meer dan goed genoeg voor Youtube of ander internetgebruik.

Conclusie De JVC Picsio GC-FM1 HD Memory Camera levert een goede beeldkwaliteit voor zo’n kleine camcorder. Het trillen is wel een probleem, maar dat ligt eerder aan het type apparaat dan aan de intrinsieke kwaliteiten ervan. Deze pocketcamcorder werkt gebruiksvriendelijk en heeft wat meer mogelijkheden dan de concurrentie (hogere resolutie, direct foto’s nemen, ingebouwde stabilisator, macrofunctie). Je betaalt er echter ook wat meer voor (199 euro). Aan jou om te beoordelen of hij deze meerprijs waard is.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content