Gebruiksvriendelijke en snel werkende groupware-oplossing

Met een gehoste groupware-oplossing zoals Nucleus die biedt, hoeft een KMO niet zelf de benodigde server(s) te draaien en te onderhouden.

Met een gehoste groupware-oplossing zoals Nucleus die biedt, hoeft een KMO niet zelf de benodigde server(s) te draaien en te onderhouden.

Nucleus is een Antwerps hostingbedrijf dat een hele resem diensten aanbiedt voor zeer aantrekkelijke prijzen. Je kunt er niet alleen terecht voor online back-up, ze bieden ook een gehoste groupwareoplossing die ‘Universal Groupware’ heet. De oplossing blijkt gebaseerd op de bekende Zimbra hosted desktopomgeving die ook dergelijke functionaliteit aan boord heeft, maar Nucleus draait de software van Zimbra dus op zijn eigen servers.

Abonnementen Je kunt op drie manieren van de gehoste groupware gebruik maken: via een webinterface, via speciale clientsoftware, of via een connector naar je favoriete e-mailclient (als die tenminste ondersteund wordt). Het goedkoopste abonnement genaamd “Brons” geeft alleen toegang tot de webinterface en 500 MB opslagvolume. Een stapje hoger vinden we “Zilver” met 1 GB opslag en naast de webtoegang ook ondersteuning voor Outlook, Apple Mail en iCal. Het topabonnement heet “Goud” en biedt 2 GB opslag en toegang tot alles van Zilver plus PDA’s of SmartPhones met Windows Mobile.

De dienst Het grote voordeel van een gehoste oplossing is natuurlijk, dat je geen eigen server(s) hoeft te draaien. Het netwerk wordt, zeker in het geval van mail, volledig ontlast. Als je je eigen domein hebt en e-mails voor dat domein wil laten ontvangen door Nucleus Universal Groupware, dan moet je de MX-records van je domeininschrijving laten wijzen naar de mailserver van Nucleus. Zij ontvangen al jouw mails, filteren er de spam en malware uit en dan houd je alleen de legitieme over in je mailaccounts. Je hoeft overigens niet bij te betalen voor deze spam- en malwarefilterdienst, die is inbegrepen in het abonnement op Universal Groupware. De toegang tot je gegevens kan via je webbrowser en dat gaat dan vanwege de mogelijkheid tot gebruik van Ajax heel wat sneller dan je gewend bent van bijvoorbeeld de webtoegang van Exchange of die van je internetprovider. Je kunt hierbij gebruik maken van Windows, Linux, Mac OS, PDA’s, smartphones, noem maar op. Gebruik je een oudere webbrowser waarmee Ajax niet mogelijk is, dan kun je ook een standaardinterface gebruiken en die werkt dan alleen met HTML, geen XML. Dat werkt dan uiteraard trager.

Conclusie Nucleus brengt met Universal Groupware een gebruiksvriendelijke en prettig snel werkende oplossing die Exchange naar de kroon steekt. Voor een zeer betaalbare prijs hoef je zelf geen server(s) meer te draaien, geen onderhoud uit te voeren en ook niet zelf voor spam- en malwarefiltering te zorgen. Bovendien werkt het volledig met een voor bedrijven bruikbare verscheidenheid aan clientplatformen.

Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content