Gebruiksvriendelijke spiegelreflex van Nikon

De Nikon D3200 is een nieuw instapmodel spiegelreflexcamera die een verbeterde hulpstand biedt voor mensen die nog nooit met een DSLR-camera hebben gefotografeerd.

De Nikon D3200 is een nieuw instapmodel spiegelreflexcamera die een verbeterde hulpstand biedt voor mensen die nog nooit met een DSLR-camera hebben gefotografeerd. Met een optionele draadloze module kan je de camera ook gebruiken met een Android smartphone of tablet.


De Nikon D3200 is uitgerust met een 24,2 megapixel CMOS beeldsensor en Nikons Expeed 3-beeldprocessor. De nieuwe spiegelreflex heeft een 11-punts autofocussysteem om het onderwerp in beeld te nemen. De D3200 kan met een snelheid van vier beelden per seconde ook snel bewegende onderwerpen vastleggen.


Deze DSLR-camera biedt ook de hulpstand die zijn voorganger, de D3100, al had. De functionaliteit ervan werd verbeterd om gebruikers nog sneller de creatieve opties te laten begrijpen. Met Assist Images (hulpafbeeldingen) krijgen ze ook visuele voorbeelden om het effect van de diverse instellingen te verduidelijken. Nieuwe onderdelen helpen dan weer om bijvoorbeeld het rood in een zonsondergang extra naar voren te laten komen of om onscherpte te verminderen.


De Nikon D3200 heeft ook een opnameknop om Full HD-video (1080p) op te nemen. De camera heeft een ingebouwde microfoon, maar kan je ook uitrusten met een optionele externe microfoon. Met de bewerkingsfuncties in de camera kun je onder meer het begin- en eindpunt van je film instellen. Met de mini-HDMI-aansluiting kun je je films afspelen op een HD-tv.


Met de optionele WU-1a WiFi adapter kan je beelden draadloos versturen van de camera naar een smartphone of tablet. Via de draadloze verbinding kan je de D3200 ook met je smartphone of tablet op afstand bedienen. Op het scherm van je smartphone of tablet krijg je het beeld te zien dat de lens van de camera opneemt. Deze functionaliteit is voorlopig enkel beschikbaar voor smartphones en tablets met het Android-besturingssysteem. Ondersteuning voor iOS toestellen zou vanaf de herfst 2012 beschikbaar zijn.


De Nikon D3200 spiegelreflexcamera is verkrijgbaar vanaf 15 mei. De adviesprijs van de body bedraagt 599 euro. De D3200 kit met 18-55VR objectief is verkrijgbaar voor een adviesprijs van 669 euro.


Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content