Gehoste bedrijfssoftware van Google het bètastadium voorbij

Na Google Sites en Google Video zijn nu ook de definitieve versies klaar van Gmail, Google Calendar, Google Docs en Google Talk.

Na Google Sites en Google Video zijn nu ook de definitieve versies klaar van Gmail, Google Calendar, Google Docs en Google Talk.

Sommige SaaS (Software-as-a-Service) toepassingen van Google dragen al heel lang het bètalabel. Zo verkeerde Gmail, de gehoste e-mailoplossing van Google, zelfs vijf jaar lang in het bètastadium. Bèta betekent bij softwareontwikkeling dat de software nog niet helemaal klaar is en nog bugs en fouten kan bevatten. Bedrijven huiveren er natuurlijk voor om software te gebruiken die nog niet klaar is.Twee jaar geleden introduceerde Google Enterprise de Google Apps voor bedrijven. Dat is de professionele versie van de gehoste Google-toepassingen die ook beschikbaar zijn voor particulieren. Maar Google Apps komt ook met extra (betalende) dienstverleningen, waaronder 24/7 ondersteuning en zelfs een service level agreement of sla. Nu is het bètalabel van alle Google Apps afgehaald. Google zelf werkt ook volledig met Google Apps. Volgens Google hebben ze wereldwijd al meer dan 1,75 miljoen bedrijven als klant voor de Google Apps.Google blijft verder werken aan de ontwikkeling van de Google Apps. Zo kondigt het nieuwe functionaliteit aan voor e-mailbeheer met e-mail delegation en e-mail retention. Met de eerste is het mogelijk iemand anders rechten toe te kennen om vanuit jouw naam e-mail te screenen en versturen. Met retentie kunnen IT-beheerders regels instellen om e-mails na een bepaalde periode automatisch te verwijderen.Beide tools worden op dit moment getest door klanten en worden in de komende weken toegevoegd aan Google Apps Premier Edition.Om de betrouwbaarheid te verhogen voegt Google daarnaast live replicatie van data naar andere locaties toe voor near disaster recovery.

Bron: www.diskidee.be

Partner Content