Gerucht: ‘Apple kondigt dinsdag nieuwe iPad en Watch aan’

© MacRumors
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Apple zou morgen meer informatie bekendmaken over een nieuwe iPad en Apple Watch. Dat beweert althans Jon Prosser, een Amerikaanse tech-analyst die bekendstaat om het lekken van informatie rond nieuwe producten.

Volgens Prosser zal Apple op 8 september om 15 uur Belgische tijd een persbericht uitsturen om de beschikbaarheid van een nieuwe iPad en Apple Watch aan te kondigen. De komst van de Apple Watch 6, ergens in september of oktober, lag in de lijn der verwachting, net zoals het vrij zeker is dat Apple eerdaags de iPhone 12 zal onthullen. De introductie van een nieuwe iPad zou op dit moment wel tamelijk verrassend zijn. Om welk(e) model(len) het gaat blijft voorlopig speculeren: in het geruchtencircuit wordt wel al langer gesproken over een iPad Air 4 en een compleet nieuwe, meer betaalbare iPad.

Acht nieuwe Watches

Website MacRumors is vrij zeker dat er op zeer korte termijn nieuwe Apple Watches worden gelanceerd. Eind vorige maand zou de Amerikaanse techreus bij de Eurasian Economic Commission (EEC) namelijk goedkeuringen hebben aangevraagd voor acht nieuwe modellen.

Jon Prosser heeft wel vaker correcte voorspellingen gedaan met betrekking tot nieuwe Apple-producten, maar zit er ook wel eens naast. Zo wist hij zeer nauwkeurig te vertellen dat er op 15 april een nieuwe iPhone SE aan ging komen en – op 4 mei – een verbeterde MacBook Pro. Zijn stellingen dat Apple het iOS ging omdopen in iPhoneOS, en dat de iPhone SE dezelfde camera zou krijgen als de iPhone XR, bleken dan weer onjuist.

Ondertussen heeft ook techblogger Mark Gurman, een andere bekende ‘lekker’, zich in de geruchtendiscussie gemengd. Volgens hem moeten Apple-liefhebbers niet te vroeg juichen, en kondigt Apple morgen waarschijnlijk alleen maar een datum aan voor een virtueel event rond de volgende iPhone en Apple Watch.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content