Vouwbare Pixel Fold smartphone van Google krijgt vorm

Pixel Fold. © Google
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Google heeft woensdag tijdens zijn I/O ontwikkelaarsconferentie meer details vrijgegeven over de Pixel Fold. Dat is de eerste vouwbare smartphone van het bedrijf. Niet te vroeg gejuicht evenwel, want het gadget zal in ons land voorlopig waarschijnlijk niet verkrijgbaar zijn.

De Amerikaanse techreus heeft foto’s en een korte video gepubliceerd waarin de vouwtelefoon te zien is. Het toestel kreeg de naam Pixel Fold en plooit open als een boek. Krachtbron van dienst is de Tensor G2-chip, die het toestel volgens Google zowel snel als veilig moet maken. Dichtgeklapt ziet de Pixel Fold eruit als een gewone smartphone, maar eenmaal geopend krijg je als gebruiker een extra groot scherm van 7,6-inch tot je beschikking. Dankzij de IPX8-rating is het toestel ook waterbestendig.

Splitscreen

Veel Google-apps zijn volgens het bedrijf onmiddellijk geoptimaliseerd om volledig gebruik te maken van het grotere scherm. Bepaalde toepassingen kunnen in een splitscreen-modus geopend worden. Bij apps als Google Foto’s, Berichten en Slides is het daarna zelfs mogelijk om content van de ene naar de andere toepassing te verslepen.

Op cameravlak neemt de Fold puike features over van de betere Pixel-smartphones, zoals een 5x optische zoom, Real Tone en Night Sight, naast meer professionele modi van de Pixel 7 Pro, zoals 10-bit HDR-video. Nieuwe snufjes als de Magic Eraser en Photo Unblur ontbreken evenmin. Daarnaast heeft de vouwbare telefoon een 48-megapixelcamera die je, door het externe scherm als viewfinder te gebruiken, ook kan inschakelen voor hoogwaardige selfies.

Niet de eerste plooibare

Samsung heeft al twee types vouwbare smartphones op de markt gebracht: het ene klapt open tot het formaat van een tablet, het andere is compacter en heeft uitgeklapt de omvang van een gewone smartphone. Ook Chinese aanbieders hebben in de voorbije jaren al vouwschermen gelanceerd. Die bleven tot nu toe vooral op de Chinese markt.

Het is nog maar de vraag of het vouwbare Google-toestel ooit naar België komt. In ons land is officieel nog geen enkele Pixel-telefoon te koop, dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld Nederland.

Lees meer over:

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content