Google maakt (recente) Pixel-toestellen weer wat slimmer met update

De Google Pixel 8. © Google
Michel van der Ven
Michel van der Ven Technologiejournalist bij Data News.

Onder de noemer ‘June Pixel Feature Drop’ heeft Google deze week updates gelanceerd die flink wat nieuwigheden aan de verschillende Pixel-gadgets toevoegen. We zetten de blikvangers even voor je op een rij.

Nieuw op de Pixel 8a, 8 en 8 Pro smartphones is dat je je entertainment na de update op een groter scherm kan bekijken. Via een USB-C-verbinding is het bijvoorbeeld mogelijk om de content van de telefoon naar een computermonitor te sturen. Verder is de functie ‘Vind mijn apparaat’ verbeterd. Je telefoon lokaliseren lukt voortaan zelfs als deze is uitgeschakeld of wanneer de batterij leeg is, terwijl locatiegegevens versleuteld en vertrouwelijk blijven.

Car Crash Detection

De Pixel Watch 2 wordt door de update dan weer uitgebreid met Car Crash Detection 2. Bij een ernstig auto-ongeluk kan het horloge nu controleren of de gebruiker oké is en kan het automatisch de hulpdiensten bellen en noodcontacten op de hoogte stellen.

Google voegde ook extra betaalmethoden toegevoegd aan de Pixel Watch, waaronder de mogelijkheid om een PayPal-account te koppelen aan Google Wallet. En via de vernieuwde Google Home-applicatie heb je voortaan sneller en eenvoudiger toegang tot de slimme apparaten in je woonst.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content