Gps-toestel met multimediamogelijkheden

De C728 van Mio is een uit de kluiten gewassen navigatietoestel dat ook entertainment biedt.

De C728 van Mio is een uit de kluiten gewassen navigatietoestel dat ook entertainment biedt.

We gebruiken steeds minder kaarten om de weg te vinden naar onze bestemming. We kunnen immers rekenen op minimaal 24 satellieten die in banen rond de aarde cirkelen. Onze satellietontvanger zal op basis van de satellietgegevens nauwkeurig onze positie bepalen. De C728 van Mio kan dat uiteraard ook, maar het toestel beschikt verder over een hele reeks multimediamogelijkheden.

Navigatie De interface van het toestel is zeer gebruiksvriendelijk. Het grote 7-inch lcd-scherm laat zich door middel van duidelijke pictogrammen vlot bedienen. We starten de navigatie door het adres van bestemming in te voeren. Je kan hier kiezen uit een hele reeks mogelijkheden: Centrum, Straatadres, Kruising, Postcode en Lengte/breedte. Erg uitgebreide mogelijkheden tot navigeren dus! We kiezen voor een straatadres en starten onze navigatie. De stem die je hoort tijdens het rijden kan je instellen naar wens: een Belgische of Nederlandse stem, mannelijk of vrouwelijk. Andere talen kunnen uiteraard ook gekozen worden. Je kan het toestel zo instellen dat het een waarschuwing geeft bij te snel rijden. Er komt dan een pictogram met de toegestane snelheid op het scherm te staan.

Tv kijken De C728 is niet alleen een navigatiesysteem. Het toestel kan dankzij het grote scherm ook dienstdoen als multimediawonder. Met de ingebouwde foto-viewer kan je bijvoorbeeld op vakantie je net gemaakte foto’s bekijken. Dankzij de TV Box kan je via dvb-t digitale kanalen ontvangen zodat tv kijken mogelijk is. Welke zenders je kan ontvangen, hangt af van je locatie. Als je geen zin hebt om televisie te kijken, kan je ook films kijken of naar muziek luisteren via een usb-stick of een geheugenkaartje (sd of mmc). Het geluid kan je via de ingebouwde fm-transmitter naar je autoradio sturen of je kan gewoon de stereoluidsprekers van de C728 gebruiken. Die zijn van goede kwaliteit. Toch verkiezen we de luidsprekers in onze wagen en stemmen de fm-transmitter en onze autoradio af op dezelfde, vrije frequentie. Dit werkt feilloos! De usb-functie blijkt niet feilloos te werken. Wanneer we onze usb-stick inpluggen, zien we bij ‘Afbeeldingen’ wel de mogelijkheid om deze te openen, maar dat kunnen we niet bij ‘Video’ en ‘Audio’. Audio-bestanden kunnen we wel aan een afspeellijst toevoegen, maar audio en video’s direct afspelen van usb lukt niet.

Conclusie De Mio C728 is een goed gps-toestel met een groot en duidelijk scherm. De multimediamogelijkheden zijn een pluspunt als je bijvoorbeeld op vakantie vertrekt. Spijtig dat de usb-functionaliteit niet 100% in orde was. Verder is dit toestel een aanrader.

Nick Kinschots Bron: www.diskidee.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content